Nagyatád, itt vagyok! – egész éves tehetségkutató versenyt indít a város

Uniós pályázat keretében az önkormányzat egy több fordulós tehetségkutató versenyt hirdet a nagyatádi gyermekeknek és fiataloknak. Májusban kezdődnek a válogatók, február közepén zárul a nevezés.

Indul a nagy-atádi kimittud! 2022 májusától kezdve több fordulós tehetségkutató versenysorozatot szervez Nagyatád Város Önkormányzata „Nagyatád, itt vagyok!” néven. A versenyre olyan 10-26 éves nagyatádi, vagy nagyatádi iskolába járó fiatalok jelentkezést várják, akik valamilyen kimagasló és látványos produkció bemutatására, alkotására képesek színpadi, képzőművészeti vagy digitális kategóriákban. A tehetség széleskörű megvillantására lesz lehetőség a verseny során: lehet nevezni énekléssel, tánccal, festészettel, szobrászattal, fotózással, versmondással, bűvészettel – szinte bármivel, amivel a nagyérdemű közönséget el lehet kápráztatni.  A kiírás szerint a verseny célja támogatni a nagyatádi tehetségek, gyermekek és fiatalok fejlődési lehetőségeit és azok kibontakozását.

A versenyre egyéni és csoportos formációkkal is lehet nevezni a már említett kategóriákban:

  • Színpadi műfajok –„S”-kategóriák (“S1”, “S2”, “S3”): zene, ének, tánc, vers, próza, egyéb előadó-művészet
  • Képzőművészeti műfajok – “K”-kategória: egyedi rajz, grafika, festés, karikatúra, szobor, plasztika, vegyes technika
  • Digitális műfajok – „D”-kategória: film, animáció, fotó, számítógépes grafika, mém

A verseny három fordulóból áll: 2022. május 7-én tervezik megtartani a válogatókat, majd ezt követik szeptember 24-én az elődöntők, és végül egy gálaesttel zárul a rendezvénysorozat november 26-án. Minden fordulóban a továbbjutott versenyzőknek új produkcióval is kell készülniük. A legjobb produkciókat 500 ezer forintos összedíjazásban részesítik. 

Aki kedvet kapott a részvételhez, igyekezzen: február 15-én zárul a nevezés!

A nevezési lap és további információk elérhetők a verseny facebook oldalán és honlapján

 

Megosztás