Nagyatádi Pizza Dolo alfája és omegája

Több mint 8500 nap működés után bezárt a nagyatádi Pizza Dolo. 1995. november 2-án nyílt meg az eredeti helyén. 23 év, rengeteg vendég, megszámlálhatatlan mennyiségű eladott étel, mára csak emlék, nekünk nagyatádiaknak.

1995. november 2-án a régi művelődési ház épülete adott otthont a város első pizzériájának. A névválasztás ötletét a tulajdonosnak egy dél-olaszországi kisváros adta.

A pizzéria akkor még a mai Kulturális Központ oldalában volt – emlékezett vissza Dibusz Ferenc, az étterem tulajdonosa. – Az étlapja egy A4-es lapra is ráfért. Kezdetben húsz fajta pizzát, hat féle tésztaételt, négy hideg kevertsalátát és hat hamburgert készítettünk. A kínálatot folyamatosan újítottuk az igények szerint. A melegszendvics és wimpi is felkerült az étlapra. Akadt olyan nyári szezon, ahol a sláger a Traubi szóda volt, természetesen szívószállal. Ilyenkor egy héten akár tíz-tizenkettő rekesszel is eladtunk belőle. Hat év után kinőttük a helyiséget, így 2001 december 4-én ott bezártunk, és két nappal később, már az új helyen nyitottunk ki: a volt Gesztenyés Kisvendéglő alkalmasnak bizonyult az üzlet újranyitásához. A konyhai kínálatunkban a magyaros és olaszos ízvilágot kevertük.

Nemcsak a kínálatot, a vendégtereket is folyamatosan átalakították: a mediterrán típusú terasz kedvelt lett a vendégek körében. Két éve újult meg a vendéglátóhely arculata. A nagyatádiak ekkorra már a pizzák és a hamburgerek mellett a frissensültekből, a vegetáriánus ételekből és a desszertek választékából is rendelhettek.

A tulajdonos munkaerőhiány miatt hozta meg döntését, és zárt be március 17-én.

Régen minden étteremre jutott hat jó pincér, ma sajnos ez a szám megváltozott, és hat vendéglátóegységre jut egy kiváló felszolgáló – magyarázta döntését az étterem tulajdonosa.

A Dolonak máris akad új üzemeltetője, aki bérbe vette a helyiséget. Hasonló formában étteremként viszi tovább az üzletet. Az újranyitás április 1-jére várható.

Megosztás