Nagyatádon macskát mentettek, Segesden avar, Ötvöskónyiban nádas égett

Huszonhatszor riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt napokban. Ötvöskónyiban két hektáron égett le a halastavakat körülvevő nádas, Segesden és Szentán fölgyulladt az avar, Nagyatádon pedig cica esett a csatornába.

A lakott terület felé terjedtek a lángok péntek délután Ötvöskónyiban, ahol a tűz két hektáron emésztette fel a halastavakat körülvevő nádast és a száraz aljnövényzetet. A területen több korhadt fa is beizzott. A böhönyei önkormányzati és a nagyatádi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és több vízsugárral fékezték meg a tüzet és ledarabolták az izzó farönköket.  

Segesd külterületén meggyulladt az avar, amit a helyiek megpróbáltak lapátokkal eloltani, de a tűz gyorsan terjedt, ezért tűzoltói segítséget kértek. A nagyatádi egység kiérkezésekor foltokban égett az aljnövényzet, amit sikerült rövid idő alatt elfojtani. Szentán szintén meggyulladt a száraz avar néhány négyzetméteren.

Tűz volt egy kadarkúti családi ház kazánházában. A kiegyenlítő tartály szigetelése gyulladt meg, amit a kadarkúti önkormányzati tűzoltóknak sikerült gyorsan eloltania, így a tűz nem terjedt tovább. 

Egy csökölyi családi ház kéményében a lerakódott korom gyulladt meg. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók eltávolították a sparheltből az égésterméket, majd kitisztították a kéményt. A tűzoltók felhívták az ingatlantulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményseprői felülvizsgálatig ne használja a füstelvezetőt. A lakónak nem kellett elhagynia otthonát, a ház fűtését más módon is meg tudja oldani. 

Vasárnap reggel macska esett a csatornába Nagyatádon, az Árpád utcában. Az állatot sikerült a város hivatásos tűzoltóinak épségben kimenteni. 

Csemetés aljnövényzete égett Szentán. Fotó: Nagyatád HTP
Csemetés aljnövényzete égett Szentán. Fotó: Nagyatád HTP

Megosztás