Nemzetközi versenyen léptek tatamira az atádi dzsúdósok

Magyar és nemzetközi megmérettetésen is küzdöttek a Nagyatádi Judo Club versenyzői. Roppant erős mezőnnyel találták szembe magukat, de még így is sikerült többüknek a dobogóig eljutni.

A nagyatádi dzsúdósoknál nem ismeretes a pihenés: újabb megmérettetéseken vettek részt a hétvégén, többen ismét érmekkel térhettek haza.

Január 25-én rendezték meg Budapesten az UTE Judo csarnokban az ifjúsági korosztály országos rangsorsversenyét. A Nagyatádi Judo Club kettő leány versenyzővel utazott a megmérettetésre. Krápecz Natasa a -40 kg-os súlycsoportban versenyzett. A tatamin kettő nyertes és egy vesztes mérkőzést mutatott be, így végül a harmadik helyen végzett. Rácz Vivien pedig a -57 kg-os mezőnyben egy roppant népes és erős mezőnyben küzdött meg vetélytársaival. Sajnos ellenfelei most ügyesebbnek bizonyultak, így Vivien nem szerzett helyezést.

Natasa és Vivien edzőjük társaságában.
Natasa és Vivien edzőjük társaságában.

Edzőik, Novák Szilvia és Botka Gábor büszkék a lányokra, akik már folytatják is tovább a felkészülést.

A hétvégén a nemzetközi mezőnyben is küzdöttek az atádiak: a legtapasztaltabb versenyzők Horvátországban állhattak fel a szőnyegre a Zágráb Open 2020 elnevezésű megmérettetésen. Ausztriától kezdve Szlovákián át egészen Bulgáriáig és Boszniáig mindenhonnan érkeztek a judoversenyzők. Öt korosztály 600 indulója csapott össze a tatamin. Elismerésre ad okot, hogy ebben a rendkívül erős mezőnyben a Nagyatádi Judo Club 6 versenyzője is dobogón végzett. De a többi nagyatádi sem csüggedhet, mert ügyesen alkalmazták a tanult technikákat és értékes versenytapasztalatokkal gazdagodhattak. Novák Szilvia és Botka Gábor edzők büszkék a csapatra. És mint mondták: „Nincs megállás, megyünk tovább!”

Zágrábban a nagyatádi dzsúdósok
Zágrábban a nagyatádi dzsúdósok

Eredmények:  

U12 (2009-2011)
-46 kg Takács Ábel: 7.hely

U14 (2007-2008)
-46 kg Krápecz Levente: 3.hely ?
-42 kg Kliment Zalán: kiesett
-57 kg Takács Sára: 3.hely?

U16 (2005-2007)
-40 kg Krápecz Natasa: 3.hely?

U18 (2003-2005)
-57 kg Rácz Vivien: 5.hely

Megosztás