Néptánccal köszöntött édesanyák Szerző: Vránics Ildikó | 2018-04-30 12:45:02 | Címkék: anyák napja, fürjecske, est, néptánc, gála, tánc, nagyatád

Hagyományos anyák napi gáláját tartotta tegnap délután a Fürjecske néptáncegyüttes. A 33 éves egyesület tavaly 1,6 millió forintos állami támogatást is elnyert színvonalas munkájával. Ennek gyümölcsét is bemutatták.

Egy éves munkájának a gyümölcsét mutatta be tegnap délután a Fürjecske Néptáncegyüttes a művelődési ház színpadán. Az éves gálaműsort az egyesület mindig az Anyák Napjához köti, így köszöntik táncukkal édesanyjukat a gyermekek. A legkisebbek is bemutatkoztak a nagyközönség előtt: idén két új ovis csoport is fellépett koreográfiájával. Természetesen a rutinosabbak sem maradhattak ki a műsorból, a legnagyobbak, a Csipetke tánccsoport már többször bizonyította tehetségét a helyi és a nemzetközi közönség előtt egyaránt.

Gyönyörű fonatok és reppenő szalagok
Gyönyörű fonatok és reppenő szalagok - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tavaly az együttes az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Csoóri Sándor Alap támogatásában részesült. Az alap összesen 2,5 milliárd forintnyi segítséget nyújt több mint 1300 Kárpát-medencei folklór csoport számára. Ebből a nagyatádi egyesület 1,6 millió forintos támogatást nyert el. Ezt az összeget néptánc oktatásra, viseletek készítésére és népzenei kíséretre hasznosíthatják a fürjecskék.

Az élőzene új lehetőségeket nyit meg: még inkább hangulatos és színes műsor a cél
Az élőzene új lehetőségeket nyit meg: még inkább hangulatos és színes műsor a cél - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Emellett természetesen önkormányzati támogatásban is részesül az egyesület: minden évben anyagi segítséget nyújtanak, és biztosítják a fellépéseket is. A kulturális központ szintén aktívan támogatja a táncosok munkáját, ugyanis állandó próba és fellépési helyszínek biztosításával segíti a csoport sikerességét.

Az est során az édesanyákat is köszöntötték a gyerekek - közeleg az Anyák Napja
Az est során az édesanyákat is köszöntötték a gyerekek - közeleg az Anyák Napja - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Azt hiszem a legfontosabb, hogy itthon, Nagyatádon is bizonyítsuk, hogy mindig meg tudunk újulni a nehézségek ellenére. Minden felkérésnek próbálunk eleget tenni, akár a kulturális központ, akár az önkormányzat, a nyugdíjas csoportok, Kutas vagy Segesd hív meg minket. A lehetőségeink szerint mindent igyekszünk elvállalni. - mondta az AtádHírnek Mayer Károlyné, az egyesület elnöke - A jövőben mindenképpen vannak tervek. Most nyáron megyünk ki Ausztriába. Nagyon régi a kapcsolatunk a klagenfurti gyermek néptánc csoporttal. Ők az idén egy nemzetközi ifjúsági fesztivált szerveznek, ahol 10 nemzet képviselteti magát. Távol-keletről és Afrikából is, nagyon messzi országokból szervezik a fellépőket. Nekünk nem kell fizetni az ellátásért, csupán a buszt kell finanszíroznunk. Három nap, ami kemény lesz, mert naponta fellépések, felvonulások. Emellett mindenképpen köteleznek népzenekarral való együttműködésre is.

Az est során egyébként támogatójegyeket vásárolhatott a közönség, melynek bevételéből az egyesület további színvonalas működését finanszírozzák majd.

A legkisebbek is bemutatkoztak: számtalanszor csaltak mosolyt a közönség arcára bájos táncaikkal
A legkisebbek is bemutatkoztak: számtalanszor csaltak mosolyt a közönség arcára bájos táncaikkal - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra