Növeli kapacitását és csökkenti energiaköltségét a Komplex Zrt.

A Nagyatádon üzemelő Komplex Újpesti Gépgyár Zrt. 163 millió forint uniós támogatást nyert gépparkjának és telephelyének fejlesztésére, valamint ökológiai lábnyomának csökkentésére.

A 2006. óta ezen a néven működő, dinamikusan fejlődő vállalkozás főleg kikötői berendezéseket és fóliacsévélő hengereket gyárt holland és német megrendelésre. 65 munkatársat foglalkoztatnak, éves forgalmuk meghaladja az 1.1 milliárd forintot.

Az általuk gyártott legkisebb teherbírású horog 7 tonna, a legnagyobb 350 tonna húzóerővel bír, ezek hatalmas olajtankerek kikötésére szolgálnak. A holland partnerükön keresztül Dél-Amerikától Ausztrálián át Malajziáig a világ számos kikötőjében használják ezeket.

A vállalkozás 163,7 millió forintos támogatást nyert az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló Ginop Plusz pályázaton. Ehhez mintegy 30 százalékos önrészt hozzátéve vállalta, hogy a termelő tevékenységéhez kapcsolódóan korszerű vállalati technológiai megoldásokat alkalmaz. Bővíti gép- és eszközparkját, korszerűsíti üzemét, növeli gyártási kapacitását és csökkenti ökológiai lábnyomát.

 

 

Megosztás