hirdetés
2023. Február 08, Szerda
Aranka napja

Nyáron sem unatkoznak a gyerekek: ezek a táborok várnak rájuk a következő hónapokban Szerző: Herr Dávid | 2022-06-13 08:58:00 | Címkék: nyári táborok, szünidő, nyár, nagyatád

Pályázati forrásokból és a helyi szervezetek munkája nyomán egy sor különböző táborban vehetnek részt a gyerekek idén is. Nagy az érdeklődés, némelyik esetében már csak várólistára jelentkezhetünk.

Már korábban is beszámoltunk azokról a nyári táborokról, melyeket többek között a kulturális központ szervez, ráadásul uniós forrásból finanszírozva, ezért térítésmentesen. Mostani cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni a teljesség igénye nélkül azokat a nyári táborokat, amelyek a következő hónapokban várnak a gyerekekre, kiegészítve a helyi sport- és civil szervezetek által meghirdetett programokkal. A szervezők szerint nagy az érdeklődés, sok esetben már csak várólistára lehet jelentkezni.

A kulturális központ által meghirdetett, „a szünidőben is aktívan” projekt keretében három napközis tábor indul június második felében: egy fotós, egy képzőművészeti és egy néptánctábor. Ezek már sajnos beteltek, de a várólistára még fel lehet iratkozni. A táborok június 20-án illetve 27-én kezdődnek. Az alábbi linkekre kattintva lehet további információkat olvasni.

"A szünidőben is aktívan" - Fotós tábor

"A szünidőben is aktívan" - Képzőművészeti tábor

"A szünidőben is aktívan" - Néptánc tábor

A 63. Bázison két korosztályban „Angyalbőrben” névvel katonai táborra lehet jelentkezni. Az egy hetes napközis jellegű program június 27-én kezdődik. A linkre kattintva olvashatunk további részleteket.

“Angyalbőrben” katonai tábor

A lovagolás témájában is minden évben szerveznek napközis táborokat városunkban: idén a Csillagtanya Lovas Egyesület két alkalommal is szervez ilyen jellegű napközis programot: az első június 27-én, a második augusztus elsején kezdődik, mindegyik öt napos. További információk az alábbi linken érhetők el.

Nyári Lovas Tábor a Csillagtanyán

A természetjárókra is gondoltak a táborszervezők, ennek keretében Kaszóban hirdették meg a Természetbúvár-képző Magonc tábort június 27-i kezdettel. A résztvevők első kézből szerezhetnek tapasztalatokat az erdő vadjairól és az erdei tájékozódásról. Az alábbi hivatkozásra kattintva további részleteket olvashatunk.

Magonc Tábor

Víz közeli élményekre vágyik a gyerkőc? Irány a Lubickoló Delfinek nyári tábor! A NUSE által szervezett programon 5-16 éves gyerekek vehetnek részt három alkalommal is július hónapban. A táborok napközis jellegűek, hétfőtől péntekig tartanak.

Az esztétikai sportokat szeretők számára a Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika Egyesülete hirdetett nyári tábort, mely a jövő héten indul. Itt még akad néhány szabad hely, várják a jelentkezőket!

A Bütyök Állatudvar is szervez három alkalommal tábort a nyáron, ahol kedvenc haszonállatainkat ismerhetik meg közelebbről és különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerkőcök.

Szintén lehetőséget nyújt a haszonállatok megismerésére a kisbajomi Pajta Tábor. A "tanyasi" napközis táborban a gyerekek kecskékről gondoskodhatnak, túrázhatnak az erdőben és megtanulhatnak egyszerű finomságokat is sütni. A tábor két alkalommal tartják meg a szervezők: június végén és július elején 5-5 napra.

 

A táborok plakátjai erre a képgalériára kattintva tekinthetők meg:

Nyáron sem unatkoznak a gyerekek: ezek a táborok várnak rájuk a következő hónapokban
Nyáron sem unatkoznak a gyerekek: ezek a táborok várnak rájuk a következő hónapokban - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
]

 

Vissza az előző oldalra