Nyílt hétvége a T25-ben!

A nyílt hétvége keretein belül Ormai István tart várostörténeti előadást pénteken, szombaton délután pedig ingyenesen megtekinthetők a kiállítások.

Nyílt hétvégét tart a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház.

Pénteken Ormai István, Nagyatád polgármestere tart várostörténeti előadást az érdeklődőknek „Történelem és történetek a téren” címmel. A pénteki program 17 órakor a Széchenyi parkban, a Hősök szobránál kezdődik. Rossz idő esetén a teljes programot a T25-ben tartják.

Szombaton 13 és 17 óra között a galéria összes kiállítását bárki ingyenesen látogathatja. A kiállításokon többek között ismert grafikusok, festők, képzőművészek munkáit, valamint két nagyatádi kötődésű Kossuth-díjas alkotó műveit lehet közelebbről megismerni.

A látogatók megtekinthetik Mezey Mária Magdolna és Krauman Erik nagyatádi festők munkáit, Frank Eszter keramikus művész hagyatékát. A galéria egy nyomdatörténeti kiállításnak is otthont ad, továbbá az érdeklődők a nagyatádi menekülttábor életébe is bepillantást nyerhetnek eM. Soós György gyűjteményén keresztül.

Az emeleten Durgó Tibor fotóin keresztül ismerhetik meg a város történetébe, a munkáin keresztül megelevenedik a nagyatádi szoborpark ötven éves történelme is, amit kiegészítenek Rumi Attila szobrászművész munkái.

Az emeleti kiállító teremben Varga Géza Ferenc szobrászművész, Ország László festőművész munkái mellett Polák Judit gobelinjei láthatóak Bencsik István szobrainak társaságában. A kiállítás ezen részét Dr. Nagy Miklós fotói zárják.

Az irodalomkedvelők Bertók László emlékszobájában ismerhetik meg a Kossuth- és József Attila díjas költő, író életének egy szeletét.

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Megosztás