Nyugdíjas szervezetek: közösséghez tartozni jó

Nehezebben mozdíthatók a fiatalabb nyugdíjasok, a következő időszakban ezen fogunk dolgozni – jelezte a megyei szövetség legfőbb feladatát ma a nagyatádi tagszervezeti találkozón Stikel János elnök.

A szervezet- és tagépítést jelölte meg a Nyugdíjasok Szervezetinek Somogy Megyei Szövetsége legfőbb feladatául az elnök.

Egy közösséghez tartozni jó: a bezárkózás helyett testi, lelki és szellemi egészségünk megőrzése érdekében is jobb, ha az ember elmehet időnként egy-egy közösségbe – hangsúlyozta Stikel János. – Jelenleg 108 tagszervezetünk van a megyében, vagyis Somogy 245 településén bőven még tartalékunk. Minél több tagszervezetünk működik, annál nagyobb erőt vagyunk képesek felmutatni. Márpedig arra egyre nagyobb szükség van, hiszen a somogyi szépkorúak 70%-ának a nyugdíja 8 éve folyamatosan veszít az értékéből.

A találkozóra összegyűlt tagszervezeti vezetőket Ormai István polgármester köszöntötte.

Ebben az egyre gyorsabban változó világban fontos, hogy megőrizzük az értékeinket: ilyen a megfontoltság, a felelősségteljes döntés képessége. Egy ilyen döntés kell legyen az, hogy kire bízzuk egy közösség sorsát – mutatott rá. – Városunk közösségének is a jövőt kell építenie: ezt szolgálja a 16 nyertes uniós pályázatunk, ezért vezettük be a babacsomagot, és ezért segítünk a rászorulóknak, mert senkit sem hagyhatunk magára. A legnagyobb erő a közösség összefogása.

A tagszervezeti találkozón egyebek között megbeszélték a Szépkorúak hónapja alkalmából a szövetség előtt álló feladatokat. Az egyik nagyszabású esemény, a 23. vegyes műfajú gála éppen Nagyatádon lesz. Október 5-én a Kaposvártól délre eső szervezetek több mint 300 tagja mintegy 30 műsorszámot fog majd bemutatni ezen.

 

Megosztás