Oktatási szakasszisztens képzés is lesz az Adyban

Immár hat szakmában indul technikusi képzés a nagyatádi középiskolában, és, természetesen a hat évfolyamos gimnáziumi tagozatra is várják a jelentkezőket. Pályaválasztási nyílt napot tartanak szombaton.

Marcalitól Barcsig várják a végzős nyolcadikosokat a hétvégén az Adyba: ágazati bemutatókat tartanak és a gimnáziumi képzést népszerűsítik, ismertetik a technikum ösztöndíjrendszerét, valamint a továbbtanulási lehetőségeket.

Azért is szervezték szombat délelőttre a nyílt napot, hogy a szülők is részt tudjanak venni azon, így első kézből kapjanak információkat. Persze, a járványhelyzet miatt kötelező lesz a maszkhasználat.

Az intézményben mintegy 500 diák tanul jelenleg. A gimnáziumi tagozaton kívül ezekben a szakmákban képezhetik magukat a fiatalok: gépészet, egészségügy, oktatás, turizmus-vendéglátás, gazdálkodás és menedzsment, informatika és távközlés.

Ezek közül újdonság az oktatási szakasszisztens képzés, amely az egész országban máshol is most indul először, a térségben egyedül a nagyatádi Adyban. Egyelőre annyit tudni róla, hogy az oktatási szakasszisztens több, mint a pedagógiai asszisztens, de kevesebb, mint a diplomás pedagógus. Miután gyakorlati tapasztalatokra is szert tesz majd, aki ezt elvégzi, előnyben lesz majd az egyetemi pedagógiai tanulmányai során.

Megosztás