Oltási akció lesz Nagyatádon januárban

Ismét lesz több oltakozási lehetőség a városban. Előzetes időpontfoglalás nélküli és másik is. Az 5-11 és a 12-17 éves korosztály számára szintén. A háziorvosokat oltási hétvégére is kötelezték.

Az atádi és a környékbeli lakosok előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval is felvehetik az első-, második- és harmadik körös Covid-19 vírus elleni vakcinájukat a Nagyatádi Kórház oltópontján – írta ma az intézmény a közösségi oldalán.

Pfizer, Shinopharm, Moderna és Janssen vakcinák állnak rendelkezésre. Hétköznapokon 14-től 18 óráig, szombati napokon pedig 10-tól 18 óráig lesz erre lehetőség összesen 12 alkalommal.

Ezen kívül természetesen az időpontfoglaló felület folyamatosan nyitva van.

A 12-17 éves korosztály számára lehetpség van a 3. oltás felvételére.

Az 5-11 éves korosztály számára 1. oltásra január 11-én, 12-én és 18-án lesz ismét lehetőség, ezekre időpontot foglalni az EESZT rendszerében lehet.

Az év végén az is kiderült, hogy legalább egy januári hétvégén oltást kell vállalnia az összes háziorvosnak. Az országos tisztifőorvos előírását megsértő szolgáltatók akár 5 millió forintos bírságot is kaphatnak. Nagyatádon pl. a 2-es számú praxisban január 28-29-én lesz oltási hétvége, ezen előzetes regisztrációra nincs szükség, de a háziorvos azt kéri, a szándékát mindenki jelezze előre telefonon.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Megosztás