Őrizetbe vették a lopott autóval randalírozókat

Kutason elkötöttek egy autót, majd jogosítvány nélkül árokba hajtottak vele vasárnap hajnalban Nagyatádon. A tetteseket előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, ahol kihallgatták őket.

A rendőrségi közlemény szerint egy 18 éves taranyi férfi és 17 éves társa 2021. július 18-ára virradó éjszaka elkötöttek egy kutasi családi ház előtt álló személyautót. A fiatalok két további utast, egy gyermekkorú és egy fiatalkorú lányt felvéve az autóval haza akartak menni Taranyba. Ahogy korábban is írtunk róla, az autóval még „mutatványokat” is végeztek az üres nagyatádi utcákon, legalábbis a szemtanúk beszámolója alapján. Végül vélhetően a 18 éves sofőr jártasságának hiányában – merthogy vezetői engedéllyel sosem rendelkezett – a Szabó Dezső utcában az úttestről lesodródva a vízelvezető árokba hajtottak. A balesetben senki sem sérült meg, de járműben anyagi kár keletkezett.

A helyszínre érkező egyenruhások a 17 és 18 éves férfit elfogták és a Nagyatádi Rendőrkapitányságra állították elő. A nyomozók mindkettőjüket jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A sofőrt az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Megosztás