Ormai István: boldog új évet Nagyatád!

A 2020-as esztendő nagy feladatokat hoz számunkra. Egy időben hat nagy építkezést és több kisebb beruházást fogunk megvalósítani mintegy két és fél milliárd forint értékben – írta újévi köszöntőjében a polgármester.

Tisztelt Nagyatádiak!

Mozgalmas, szép sikereket, új értékeket hozó, városunkat gazdagító évet hagyunk magunk mögött. Olyan időszakot élünk Nagyatádon, ami évről-évre változásokat, fejlődést, előrelépést hoz. Így volt ez a most véget érő 2019-es évben is.

Megőriztük magatartásunk, gondolkodásunk nyitottságát; a nagyatádiak a közösségi életben kezdeményezőek, cselekvőek voltak. Több tucatnyi közösség, egyesület, alapítvány tevékenységének köszönhetően ebben az évben is sok-sok program, esemény, rendezvény tette élővé, színessé, értékessé városunkat. Új, szép és fontos része lett a társadalmi életnek a fiatalok NAFIGYELJ! közössége. Önkéntes munkájukkal, klubjukkal, újszerű ifjúsági rendezvényeikkel gazdagították városunkat. Nagyatádon a húsznál több sportegyesületbe sok száz gyermek és fiatal sportolt egész évben rendszeresen, és értek el nagyszerű győzelmeket, eredményeket. Sokrétű és gazdag, színes és élő városunk társadalmi, kulturális és sport élete.

Alapítványaink támogatásain túl 2019-ben Európai Uniós pályázattal középiskolásoknak és felsőfokú tanulmányokat folytatóknak további ösztöndíjakat adtunk. Ösztönző bérkiegészítéssel támogattuk, hogy hiányszakmákban Nagyatádra jöjjenek dolgozni a fiataljaink. A kisgyermekek születésekor babacsomagot biztosítottunk a fiatal családoknak, benne anyagi támogatással. Nyolc lakást adtunk át nagyatádi fiataloknak, családoknak.

Intézményeinkben magas színvonalú ellátásokat, szolgáltatásokat biztosítottunk a nagyatádiaknak. Köszönöm az önkormányzati dolgozók eredményes, elkötelezett és szorgalmas munkáját. Kulturális és sportlétesítményeink nagy kihasználtsággal működve jól szolgálták a nagyatádiakat. Gazdag és igényes rendezvényeikkel tartalmas programlehetőségeket teremtettek.

Megőriztük és tovább alakítottuk városunk szép, rendezett arculatát. Ez ebben az évben is az egyik értéke, szembetűnő jellemzője volt Nagyatádnak.

A 2019-es évben a nagyatádi vállalkozók, vállalkozások hozzáértő, sok és szorgalmas munkával növekvő gazdasági teljesítményt értek el. Elismerésre méltó módon járultak hozzá a nagyatádiak megélhetéséhez és közös céljaink anyagi feltételeinek biztosításához.

2019-ben megkezdtük annak a négy és fél milliárd forintnak a felhasználását, amelyet sikeres pályázatainkkal elnyertünk. Felújítottuk a Széchenyi tér 18-as régi épületet és a benne lévő lakásokat. Elkészült három óvodánk teljes felújítása. Megkezdtük a Baross Irodaház korszerűsítését.

Nagyatád a mindennapokban is érzékelhetően a térség valódi központjává vált. Az itt elérhető szolgáltatások, ellátások, lehetőségek teremtették meg ennek feltételeit.

Köszönöm a nagyatádiaknak, hogy munkájukkal, együttműködésükkel, véleményükkel, támogatásukkal hozzájárultak városunk fejlődéséhez, 2019-es eredményeihez.

Tisztelt Nagyatádiak!

Az új év, a 2020-as esztendő nagy feladatokat hoz számunkra. Egy időben hat nagy építkezést és több kisebb beruházást fogunk megvalósítani mintegy két és fél milliárd forint értékben. Meg akarjuk őrizni értékeinket, elért eredményeinket is. 2020-ban szükség lesz a nagyatádiak összefogására, kiállására ahhoz, hogy eredményesen tudjuk érdekeinket érvényesíteni. Továbbra is szabad, nyitott és demokratikus szellemiségű közgondolkodást; szolidáris, kezdeményező és aktív helyi társadalmi életet szeretnénk Nagyatádon.

A nagyatádiaknak sok sikert és szép eredményeket; mindannyiuknak jó egészséget, sok örömöt és boldogságot kívánok az új esztendőben!

 

Ormai István polgármester
Ormai István polgármester

 

Megosztás