2020. Július 15, Szerda
Henrik, Roland napja

Országos döntőbe jutottak az adys szív-izompacsirták Szerző: Katona József | 2020-05-16 18:56:40 | Címkék: országos döntő, szív-izompacsirták, elsősegélynyújtó verseny, ady gimnázium, nagyatád

Bejutott a 17. Országos Elsősegély-ismereti Verseny budapesti döntőjébe a Nagyatádi Ady Endre Szakgimnázium három tagú egészségügyi csapata.

A Szív-izom pacsirták, vagyis Kiss Nikolett Sára, Peterdi Alida és Szabó Ágnes bronzéremmel zárta az online fordulókat, amely során többféle szituációs gyakorlatot is meg kellett oldaniuk. A feladatok között volt például földön fekvő és gépkocsiban talált beteg ellátása, valamint karsérülést szenvedett ápolása is. A lányok a sikeres megmérettetés után még személyre szóló életmentő igazolványt is kaptak.

A járványügyi helyzet miatt szeptember 19-re halasztott fővárosi döntőben a nagyatádi diákoknak elméletben, majd az élethűen megrendezett baleset-szimulációs feladatok megoldásában is bizonyítaniuk kell elsősegélynyújtási ismereteiket és készségeiket. A tanulók felkészítő tanára Bogdánné Basa Eszter.

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja.

Budapesten is bizonyíthatnak az atádi szív-izompacsirták
Budapesten is bizonyíthatnak az atádi szív-izompacsirták - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra