Összefogtak a bolhói tűzeset károsultjaiért

Minden ingósága bennégett egy bolhói családnak a pénteki tűzesetben. A helyi magánszemélyek és szervezetek összefogtak, hogy segítséget nyújtsanak: bútorokat, ruhákat és még átmeneti szállást is biztosítottak.

A szomorú esetről szombaton számoltunk be. Négyen tartózkodtak abban a bolhói házban péntek este, melyben a nappali váratlanul kigyulladt: egy anya, két felnőtt korú lánya és egy hatéves kisgyermek. Ők szerencsére épségben ki tudtak menekülni az égő épületből, azonban minden ingóságuk a tűz martalékává vált. Egy éve vették a házat. A család jelenleg az idősebb lány otthonában húzza meg magát.

Szerkesztőségünket az elmúlt napokban többen is megkeresték, hogy segítséget szeretnének nyújtani a tűz áldozatainak. A család beleegyezésével át is adtuk nekik az elérhetőségüket.

Mint kiderült, az egész falu összefogott értük: a helyi boltokban becsületkasszákban gyűjtenek a helyiek, és az önkormányzat is jelentős pénzbeli segítséggel támogatta meg őket, nagyon sok ruhát, élelmiszert és berendezéseket is kaptak. A helyi plébános felajánlott több bútort és egy televíziót is. A bolhói polgármester, Horváth Csaba saját, használaton kívüli lakását kínálta fel átmeneti szállásnak – ennek takarítását és kifestését a helyi roma nemzetiségi önkormányzat szervezte meg, a hévégére lakhatóvá válik. A polgármester ezúton is köszöni a bolhóiaknak az összefogását.

A család fiatalabb lánya mindenkinek köszönetet mondott a segítségnyújtásért.

Nagyon jól esik mindaz, amit az emberek értünk tesznek – mesélte a 19 éves Viktória. – A polgármester azt is felajánlotta, hogy olcsón megvehessük ezt a házat. Egyelőre azonban megvárjuk, hogy mit mondanak a kárszakértők. Szívünk szerint nem szívesen maradnánk itt, túlságosan fájdalmasan él bennünk, ami itt történt. A felajánlott ház pedig pont a leégett mellett van, lelkileg megterhelő lenne minden nap azt látni. Ha tehetnénk, Nagyatádra költöznénk, én ott tanulok, édesanyámnak pedig lenne munkalehetősége. De egyelőre még várunk. Nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget!

Mint mondta, az emberek együttérzése és nagylelkűsége ad nekik most reményt.

Megosztás