Ötven munkás, kistraktorok és sószóró gép az atádi utakon

Reggel 5 órától takarítja a városgondnokság a gyalogátkelőhelyeket és a járdákat, a Pannónia-Viridis pedig sózza a városi utakat. A Magyar Közút N. Zrt. már tegnap óta dolgozik 8 géppel a nagyatádi mérnökség területén.

Minden hadrafogható emberét mozgósította a városgondnokság ma reggel.

Öt óra óta 25 munkás kézi erővel dolgozik Nagyatádon, hozzájuk további 25 ember csatlakozott 7 órakor – mondta Kutiné Csicskár Edit, a városgondnokság vezetője. – Még az ingatlankarbantartó csoport fizikai dolgozóitis mozgósítottuk. Két teherautóval és 4 kistraktorral takarítjuk a gyalogátkelőhelyeket és a járdákat. Nemcsak egyszer, hanem folyamatosan megyünk végig egy-egy szakaszon, hamarosan sorra kerülnek a parkolók is.

A nagyatádi utak síkosságmentesítését kora reggelelrendelte a polgármester. 

Öt órától egy szórógéppel dolgozunk – válaszolta kérdésünkre Fonyó Gergő, a Pannónia-Viridis műszaki munkatársa. – Öt centiméter körüli hó esett, ezt tolni még nem lehet, ezért csak szórjuk. A város északi részével hamarosan elkészülünk, dél körül pedig az egész várossal. Az autók közben ugyan letapossák a havat, de alulról jól olvad, mindenkit arra kérünk, türelmesen közlekedjen.

A Magyar Közút N. Zrt. már tegnap elkezdte a munkát.

Hét saját géppel és egy bérelttel dolgoztunk az éjszaka folyamán és jelenleg is – mondta Pankász László, a nagyatádi mérnökség vezetője. – Az őrjáratos és a rajonos utakat már kétszer végigjártuk, némelyiket háromszor is. Ahol még hókásásak az utak, a nap folyamán ott is olvad, bőven van alatta só.

 

Megosztás