Pókember és Hófehérke szerzett egy felejthetetlen napot a nagyatádi sérült gyermekeknek

Ismét Nagyatádra látogattak a Coshelp önkéntesei. A Csillagok háborúja szereplői, szuperhősök és mesebeli hercegnők játszottak és beszélgettek a fogyatékkal élő gyerekekkel a 63. Bázison ma délelőtt.

Különös látvány fogadta azokat, aki vasárnap délelőtt ellátogattak a 63. Bázis-ra: Hófehérke egy rendőrautóban csevegett kislányokkal, birodalmi rohamosztagosok pásztázták a területet egy páncélkocsi tetejéről, Pókember pedig kisgyerekekkel bújócskázott.

Harmadik alkalommal hívta meg városunkba Nagy Márta helyi lakos a Coshelp egyesület önkénteseit, hogy egy felejthetetlen élmény szerezzenek a fogyatékkal élő nagyatádi gyerekeknek és családjuknak. Összesen 25-30 beteg gyermek és barátaik, rokonaik vettek részt a játékos programon. Az egyesület tagjai az ország több pontjáról jelentkeznek önkéntesnek: a mai szereplők Budapestről, Szombathelyről és Kaposvárról érkeztek. Már több mint 6 éve húznak jelmezt és látogatják meg a fogyatékkal vagy tartós betegséggel élő gyermekeket.

Főként jelmezes kórházlátogatásokat szoktunk szervezni ismert és kedvelt karakterek bőrébe bújva. De szívesen jövünk meghívásra is, ha ezzel egy szép napot varázsolhatunk a sérült gyermekeknek – mondta Honfi Júlia, a Coshelp ügyvezetője, aki a mai napon Hófehérkeként szórakoztatta a gyerkőcöket.

A délelőtt során a gyerekek bújócskáztak a 63. Bázis járművei és a szénabálák között Ariel hercegnővel, Leila hercegnővel, Aranyhajjal, fogócskáztak pókemberrel és Deadpoolal, illetve páncélkocsira is felültek birodalmi rohamosztagosokkal. Az élmény nagy hatással van a kicsikre, féltve őrzik a meseszereplőkkel közösen készült képeket.

 

Megosztás