Radar, a rendőrkutya az óvodások kedvence lett

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a nagyatádi óvodások kilátogatnak az Atád Autós-Motoros Iskola Kft. tanpályájára, hogy ott közelebbről megismerhessék a rendőrök és a tűzoltó munkáját

– Évente egy alkalommal, gyermeknap környékén Nagyatád óvodáinak nagy- és középső csoportos gyermekei részére megrendezzük a kéklámpások napját, amely a csapatépítésen kívül több célt is szolgál. A gyerekek megismerkednek a rendőrség és a tűzoltóság eszközeivel, járműveivel, telefonszámukkal és egyéb feladataikkal, ráadásul saját maguk is kipróbálhatják a különböző eszközöket – mondta Raczkóné Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője.

A Horváth család minden évben a rendelkezésükre bocsátja az autósiskola tanpályáját erre az alkalomra, ahova a gyerekek busszal érkeznek, ami már önmagában nagy élmény számukra.

Ahogy a picik leszálltak a buszról, némelyikük azonnal felkiáltott, amikor meglátta a tűzoltókat. Egyikük azt mondta, hogy: sajnálja, hogy az kisebb testvére nem jöhetett, mert ő is odavan a tűzoltókért. 

A kicsik tizenhárom állomáson gyűjthettek pecséteket. A rendőrök ujjlenyomatot vettek tőlük, volt nyomolvasás, találós kérdése, de láthattak kutyás bemutatót is. Radar, a rendőrkutya kifogástalanul teljesítette a rábízott feladatokat, könnyen leterítette a „bűnőzöket”, illetve a tanpálya területén eltűnt óvónőt is egy pillanat alatt megtalálta. 

Minden óvodás csoport ajándékot kapott, az Atád-Aqua pedig a megfelelő folyadékbevitelről gondoskodott.  

A kéklámpások napjának nemcsak a szórakozás a célja, hanem az is, hogy közelebbről megismerkedjenek a gyerekek ezekkel a munkákkal.

– A cél a tudás bővítése, a helyes cselekedetek pozitív alátámasztása, gyermeknyelven a kötelező ismeretek és törvények bemutatása. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek tiszteljék és megbecsüljék az ezekben a munkakörökben dolgozó személyeket és munkájukat – tette hozzá az óvodavezető. 

Megosztás