Remekeltek a nagyatádi ritmikus gimnasztikázók

Vasárnap Törökbálinton várta éremeső a ritmikus gimnasztika nagyatádi versenyzőit a magyar bajnokság őszi fordulójában.

Az LSC RG SE igazolt nagyatádi versenyzői remekeltek a magyar bajnokság őszi fordulójában. Már a tavaszi elődöntőben is brillíroztak, hisz a Somogyjádon megrendezett eseményről három első és egy második hellyel jutottak be az országos döntőbe.

Ezzel a fordulóval az idei versenynaptár az egyéni versenyzők számára lezárult.

Serdülő kategóriában Németh Maja az összetett tizedik helyen végzett, ráadásul szabadgyakorlatával megszerezte a magyar bajnoki címet.

A junior kategóriában két nagyatádi versenyző is indult, közülük Korcsmáros Luca egyéni összetettben ezüstérmet, a karikagyakorlatával bronzérmet szerzett, míg labdagyakorlatát a negyedik helyre értékelte a zsűri.

A kategória másik nagyatádi érintettje, Buzás Natasa egyéni összetettben bronzérmes lett, a karikagyakorlatának jutalma egy ezüstérem lett, míg a labdagyakorlatot a hetedik hellyel jutalmazta a zsűri.

A versenyt megelőző hétvégét a serdülő csapat aranyozta be, ugyanis a XXI. Pécs Kupán a csapat a dobogó legfelső fokára állhatott, közöttük a nagyatádi Vlasics Zorkával.

XXI. Pécs Kupa. A kép bal oldalán Vlasics Zorka
XXI. Pécs Kupa. A kép bal oldalán Vlasics Zorka

Boros Ninetta, az idén húsz éves fennállását ünneplő Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika- és Szabadidősport Egyesület vezetője elmondta, hogy jelenleg 21 fő van a csapatban, de a jelentkezőket folyamatosan várják, szeptemberben toborzást is indítottak. Már 5 évesen is el lehet kezdeni a sportágat, nekik az elején heti két edzésük van, az idősebbeket pedig heti négy tréning várja a sportcsarnokban vagy a gimnázium tornatermében.

– Nagyon szép teljesítményt értek el a lányok, büszkék lehetünk rájuk, a felkészítést nagyon komolyan vették, ez látszik is az eredményeken.

A versenyzőket dr. Balogh Orsolya, Boros Ninetta és Németh Szonja készítette fel.

 

Megosztás