Ritkul a gyógyfürdő nyitvatartása

A többszörösére emelkedő áramdíjak miatt csökkenteni kényszerül nyitvatartási idejét a nagyatádi gyógyfürdő. A gyógyászati részleg folyamatosan üzemel, a többi medence kedden zárva lesz, két hétköznap pedig korábban zár.

Több mint ötszörösére, a tavaly fizetett 8,8 millió forintról 46 millióra emelkedik jövőre a gyógyfürdő villamosenergia-költsége. Emiatt arra kényszerül a fürdő, hogy csökkentse a nyitvatartási idejét. Ráadásul a gyógyfürdő vendégeinek egy része, telente átlagosan napi 20-25 látogató, a novembertől öt hónapra, ideiglenesen bezáró Hotel Solar vendégei közül került ki eddig. Az ő hiányuk pedig a gyógyfürdő bevételét csökkenti.

Egyik hétköznap, mégpedig kedden zárva lesz az intézmény, kivéve a gyógyászati részleget, az akkor is működni fog, és annak vendégei a gyógyvizes medencéket is használhatják. Hétfőn és csütörtökön a kültéri medencék 9 és 12 óra között, a beltériek pedig 8 és 14 óra között lesznek nyitva. Szerdán és pénteken változatlan időben fogadja a látogatókat a gyógyfürdő. A hétvégén egy órával később, 9 órától mártózhatunk a bel- és a kültéri medencékben.

A gyógyfürdő új nyitvatartási rendje nov. 7-től lép életbe. Az új nyitvatartási rend miatt dec. 1-től 6 közalkalmazottjától megválik a fürdő.

Mint arról már beszámoltunk, a nagyatádi általános iskolák fenntartója, a Kaposvári Tankerületi Központ felfüggesztette az úszásoktatást október 17-től energiatakarékossági intézkedések miatt. Ennek következtében az uszoda nyitvatartását is át kellett szervezni. Eszerint minden hétköznap 13-19 óra között, vasárnap 7-től 12 óráig tart nyitva, az úszóbérlettel rendelkezők számára pedig hétfőn, szerdán és pénteken 6-8 óra között biztosít lehetőséget úszásra, szombaton zárva tart.

 

Megosztás