RKC felkészülési torna és bajnoksági célok-videóval!

Idén az RKC nehéz és küzdelmes szezonra számíthat. A férfi csapat a dobogót, a női a középmezőnyt célozta meg. A játékosok a bajnokságra hangolódva egy felkészülési kupán gyakoroltak.

 

Augusztus utolsó szombatján felkészülési tornát rendezett a Rinyamenti Kézilabda Club a városi sportcsarnokban. A klub mindkét felnőtt csapata részt vett a szezonra hangoló felkészülési kupán. A torna eredményesen zárult, a felnőtt női NBI/B-s csapatunk veretlenül első lett, férfi NBII-es csapatunk pedig a második helyet érte el.

Férfi NBII-es válogatott két örök riválisát hívta meg a tornára, a nagykanizsai Tungsram SE-t és a Hőgyészt. A torna első megméretettését a Tungsram SE ellen játszották az RKC-s fiúk. Végül a hazaiak 9-14-es félidő után, 23-26 eredménnyel vereséget szenvedtek a kanizsaiaktól. A második összecsapást a Hőgyész SE ellen játszották fiaink. Itt fej fej mellett haladva végül az RKC mutatkozott jobbnak, 23-21-es győzelemmel zárult a meccs. A két rivális csapat küzdelmében a nagykanizsai Tungsram SE bizonyult a jobbnak (31-20-ra győzte le a Hőgyészt), így az RKC a második helyet szerezte meg a felkészülési kupán.

A felnőtt női NBI/B-s csapat ellenfelei a horvátországi RK Viro Virovitica és a Büki TK volt. Első mérkőzésüket a horvátok ellen játszották az atádi lányok. A küzdelmet 32-19-re nyerték meg a hazaiak. Az RKC – Büki TK női mérkőzés zárta a felkészülési tornát. A  23-18-as félidő után, nagy fölénnyel 45-23-ra nyerték meg lányaink a megmérettetést a bükiek ellen. A két vendég csapat mérkőzése izgalmas játékot mutatott, de végül a Büki TK női csapata nyert 31-32-re. Ezzel felnőtt női NBI/B-s csapatunk nyerte meg hazai pályán a felkészülési tornát.

Az RKC női NBI/B csapata szeptember 14-én kezdi meg a bajnokságot, hazai pályán a DKKA U19-es csapata ellen 16 órától. Férfi NBII-es csapat pedig a következő napon, szeptember 15-én kezdi a szezont, 16 órától a Dél-Takarék Mecseknádasddal küzdenek a Nagyatádi Városi Sportcsarnokban-olvasható az RKC oldalán.

 

Képek: RKC

 

Megosztás