RKC: húsz gólos győzelem az első hazai meccsen

A tavaszi szezon első hazai mérkőzésén a Kaposvári Egyetemi SE csapatát látta vendégül felnőtt férfi csapatunk. A meccs egyértelmű esélyeseként a nagyatádiaknak végül 20 gólos előnnyel sikerült zárni a mérkőzést.

Beszámoló a felnőtt férfi csapat első hazai mérkőzéséről a tavaszi szezonban – Vörös Sándor összefoglalója alapján. Részletekért látogasson el a http://www.rkcnagyatad.hu/ weboldalra!

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 13. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Kaposvári ESE
34 – 14

Esélyeshez méltó módon szerezte meg az idei esztendő első győzelmét hazai környezetben felnőtt férficsapatunk, amely végig dominálva magabiztos sikert aratott a sereghajtó Kaposvári ESE felett.

Mindig a kötelező a legnehezebb. Sokszor hallottuk már elhangzani ezt a mondatot, s február utolsó szombat estéjén együttesünknek esélye volt arra, hogy igazolja az ellenkezőjét. A Takács–alakulat abszolút favoritként várhatta tizenharmadik bajnoki megmérettetését, ráadásul a hazai pálya is mellette szólt. A mieink az évad eddigi részében öt győzelem mellett egyetlen vereséget szenvedtek pályaválasztóként, azaz a megszerzett tizenhatból tíz egységet itthon sikerült bezsebelni.

A kaposváriak ezzel szemben meglehetősen régen érezhették a siker ízét, hiszen legutóbb 2017. június 10-én győztek tétmérkőzésen, méghozzá a Balatonboglári SC ellen (18–19), a Somogy-Zala-Vas megyei bajnokság rájátszásában. Nyilvánvaló, hogy egyszer minden sorozat megszakad, ugyanakkor a papírforma és a reális esélyek nem arra engedtek következtetni, hogy ez éppen Nagyatádon történne meg.

A felek aligha tudtak egymásnak újat mutatni, hiszen az elmúlt szűk hat hónapban három felkészülési, valamint egy bajnoki találkozó keretén belül is összecsaptak egymással, s mindannyiszor nagyatádi győzelem született. Talán ennek volt köszönhető, hogy az első tizenegy percben fej–fej mellett haladtak az együttesek, majd 4–4 után kidomborodott a meglévő különbség: a mieink kilenc minutum leforgása alatt egy 9–0-s sorozattal komoly előnyre tettek szert.

A vendégek tizenhárom perces gólcsendjét Kiss Bálint törte meg, majd az első felvonást három nagyatádi találat zárta, így féltávnál tizenegy volt közte. A második félidő első tíz percét csapatunk 5–1-re hozta, s a folytatásban is fokozatosan növekedett a differencia. Összességében nézve a Takács–alakulat egy nyugodt, rendezett, izgalommentes mérkőzésen szerezte meg a kötelező győzelmet.

– A sereghajtó ellenféllel szembeni mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy ne a tabellát nézzük, hanem próbáljuk meg minél magabiztosabban, lehetőleg minél jobb játékkal begyűjteni a két pontot. A győzelem nagy gólkülönbséggel sikerült is, a jó játékkal viszont adósak maradtunk. Ezen a meccsen minden játékos lehetőséget kapott, s jórészt élt is bizalommal. Jövő szombaton Keszthelyen folytatjuk szereplésünket, ahol szeretnénk újabb két pontot gyűjteni. – mondta a csapat edzője, Takács László.

Fotó: Röhrig Dániel (AtádHír), Gálovics Márk, Gazdag Renáta

Megosztás