Rontáslevétel és seprűlovagás

Béka mája, tyúk epéje, kórság a pokolba méne! Boszorkánybált tartottak tegnap este a Solar Hotelben városunk nyugdíjas egyesületei. Átokszórás nem, de a mulatozás annál inkább zajlott!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az immáron nyolcadszorra megrendezett Boszorkány bál. Tegnap este a Solar Hotel aulájában gyűltek össze a boszik megtartanai szokásos összejövetelüket. No persze nem fortyogó üstök felett főzték a mérgeket, a nagyatádi nyugdíjas szervezetek asszonyai (és urai is!) öltöttek magukra fekete ruhát, bibircsókos orrot és csúcsos süveget. 

Pókháló és bibircsók, repülj messze, te cirók!
Pókháló és bibircsók, repülj messze, te cirók!

Az est elején egy igazi boszorkányt köszönthettek köreikben: a Kaposvárról érkezett mesterjós, Mészáros Mária rontáslevétellel és jóslással foglalkozik. Állítása szerint már előző életében is vol ehhez affinitása, sőt meg is égették őt máglyán. Mostani életében, és tegnap este  a megjelenteket szórakoztatta: kártyából jósolt és egy egy önként vállalkozóról rontást is levett.

A rontás levételéhez asztalra kellett felfeküdnie az önkéntesnek.
A rontás levételéhez asztalra kellett felfeküdnie az önkéntesnek.

Az est folytatásaként mulatságos feladatokat végeztek a boszorkányok: előre megadoatt szavakból formált igézeteket olvastak, seprűn lovagoltak, seprűtáncot jártak és bájitalt kóstoltak, melynek az édes bor és a narancslé voltak a fő komponensei. Végül pedig megválasztották a legszebb borszorkányt is. A bál táncos mulatsággal folytatódott és végződött. 

A fekete macskák elkerülték a környéket.

Megosztás