Szászfalvi: ez lesz a következő időszak egyik legfontosabb fejlesztése

Nemcsak a 68-as út újul meg teljes egészében, hanem egy kerékpárút is épül mellette, összekötjük a Balatont és a Drávát, ezt a két nagyon fontos turisztikai célpontot – nyilatkozta Szászfalvi László.

Jelenleg a 68-as főút felújításának a tervezése folyik – mondta az országgyűlési képviselő a Nagyatádi VTV-nek és az Atádhírnek néhány nappal a választások előtt adott interjújában.

Szászfalvi László emlékeztetett: a kormányzati és a politikai döntések megszülettek, most már a szakembereken van a sor. Az elmúlt hónapokban minden érintett településsel felvették a kapcsolatot a tervezők, és minden átmenő szakaszt megbeszéltek – ez Nagyatádon egyszerűbb, hiszen van egy elkerülő szakasz -, mondta a térség parlamenti képviselője.

A beruházás költségét 55 milliárd forintra becsülték egy évvel ezelőtt. Jelenleg a teljes felújítás tervezése folyik, utána következik az engedélyeztetési majd a közbeszerzési eljárás. A képviselőtől megkérdeztük, várhatóan mikor kezdődhetnek el a tényleges munkálatok.

– Az eredeti egyeztetés során, ami a minisztériumban volt, akkor még az volt a terv, hogy 2022 végéig a tervek el fognak készülni, és azt követően az engedélyezési eljárástól függően – bízom benne, hogy az fél évnél tovább nem tarthat -, indulhat a közbeszerzés majd a kivitelezés – választolta Szászfalvi László.

A hétvégén újraválasztott országgyűlési képviselő hozzátette: a 68-as főút felújításával párhuzamosan elkészül egy kerékpárút is.

Megosztás