2023. Szeptember 25, Hétfő
Eufrozina, Kende napja

Szászfalvi: ez lesz a következő időszak egyik legfontosabb fejlesztése Szerző: Katona József | 2022-04-09 17:50:00 | Címkék: beruházás, kerékpárút, szászfalvi lászló, 68-as főút, felújítás, nagyatád

Nemcsak a 68-as út újul meg teljes egészében, hanem egy kerékpárút is épül mellette, összekötjük a Balatont és a Drávát, ezt a két nagyon fontos turisztikai célpontot - nyilatkozta Szászfalvi László.

Jelenleg a 68-as főút felújításának a tervezése folyik – mondta az országgyűlési képviselő a Nagyatádi VTV-nek és az Atádhírnek néhány nappal a választások előtt adott interjújában.

Szászfalvi László emlékeztetett: a kormányzati és a politikai döntések megszülettek, most már a szakembereken van a sor. Az elmúlt hónapokban minden érintett településsel felvették a kapcsolatot a tervezők, és minden átmenő szakaszt megbeszéltek - ez Nagyatádon egyszerűbb, hiszen van egy elkerülő szakasz -, mondta a térség parlamenti képviselője.

A beruházás költségét 55 milliárd forintra becsülték egy évvel ezelőtt. Jelenleg a teljes felújítás tervezése folyik, utána következik az engedélyeztetési majd a közbeszerzési eljárás. A képviselőtől megkérdeztük, várhatóan mikor kezdődhetnek el a tényleges munkálatok.

- Az eredeti egyeztetés során, ami a minisztériumban volt, akkor még az volt a terv, hogy 2022 végéig a tervek el fognak készülni, és azt követően az engedélyezési eljárástól függően – bízom benne, hogy az fél évnél tovább nem tarthat -, indulhat a közbeszerzés majd a kivitelezés - választolta Szászfalvi László.

A hétvégén újraválasztott országgyűlési képviselő hozzátette: a 68-as főút felújításával párhuzamosan elkészül egy kerékpárút is.

Vissza az előző oldalra