Száz éve volt a Nagy háború

Korábbi munkatársunk filmjének díszbemutatója lesz hamarosan Szombathelyen. Az ismeretterjesztő dokumentumfilm a Nagy háború hőseinek állít emléket. 2018 az I. világháború századik évfordulójának utolsó emlékéve.

Deák Szonjának, a Nagyatádi Városi Televízió volt szerkesztő-riporterének dokumentumfilmjét március 13-án mutatják be Szombathelyen, az Agora Savaria Filmszínházban.
A film a 3000 km-t számláló, három napos ukrajnai kutatóút eseményeit mutatja be. Ennek során egy Vas megyei csapat tagjai kerestek fel első világháborús hadszíntereket és katonai temetőket. A hagyományőrzőkkel forgatott harci jelenetekkel és a szakértői kommentárokkal egy ismeretterjesztő dokumentumfilm készült, ami a Nagy Háború hőseinek állít emléket. Ez már csak azért is időszerű, mert 2018 az I. világháború századik évfordulójának utolsó emlékéve. 

Ez a film egy trilógia része, amely a 83-mas gyalogezred háborús állomásait hivatott bemutatni. Első része a Kárpátoknak hegyaljába gyere ki… címmel már elérhető a youtube-on is. 

A filmet egyébként levetítik a városi múzeumban ősszel a Nagy háborús programsorozat részeként.

A második rész előzetesét itt nézhetik meg.

Megosztás