Táncoló talpak - ovisok a színpadon Szerző: Herr Dávid | 2018-04-26 20:26:41 | Címkék: kulturális központ, tánc, néptánc, óvoda, nagyatád

Első alkalommal készültek néptánc bemutatóval Nagyatád mind a 6 óvodájának gyermekei : a hagyományteremtő eseményen a kulturális központ nézőtere megtelt a büszke szülőkkel.

Ma délután 5 órakor kezdődött a kulturális központban az összóvodai néptánc-bemutató: a Csillagszem, a Gyöngyvirág, a Hétpettyes, a Napsugár, a Nyitnikék és a Százszorszép Óvoda gyerkőcei  mind betanultak egy-egy 10 perces műsort a szülők és nagyszülők szórakoztatására, melyet az óvonénikkel együtt adtak elő. A nézőteret teljesen feltöltötték az érdeklődök, teltházzal nézték meg a műsort. Nagyatád hat óvodájában évek óta délutáni elfoglaltságként oktatnak magyar stílusú táncokat, és most a vezetők úgy döntöttek, egy helyen mutatják be a tudományukat. A rendezvény hagyományteremtő céllal szerveztük meg, reméljük a következő években is mindig színpadra léphetnek a gyerekek - árulta el az óvodavezető, Laczikné Koleszár Éva. Több szülő szemében könnyek gyűltek össze a meghatódottságtól. A táncok betanításában fontos szerepet vállalt a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület vezetője, Mayer Károly Lászlóné, aki két óvoda műsorának koreografálását személyesen végezte. A műsor fináléjaként mind a hat óvoda gyermekei színpadra léptek egy közös előadás erejéig.

Népi ruhát öltöttek magukra a gyerekek
Népi ruhát öltöttek magukra a gyerekek

Fotó: Röhrig Dániel

Vissza az előző oldalra