Tarolt a vihar Somogyban, Segesd egy részén nincs áram Szerző: Katona József | 2022-05-26 10:14:00 | Címkék: nincs áram, útra dőlt fa, kár, vihar, jég, segesd, nagyatád

212 segélykérő hívás érkezett a megyében viharkárok miatt ma reggelig. A Barcs-Nagyatád-Bárdudvarnok-Kaposvár vonalon útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Több településen jég rongálta meg a lakóházak tetejét.

Tegnap estétől égnek a vonalak a a megyei műveletirányítási központban: 212 segélykérő hívás érkezett a viharkárok miatt ma reggelig. A Barcs-Nagyatád-Bárdudvarnok-Kaposvár vonalon útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Több településen azonban a jég rongálta meg a lakóházak tetejét. A károk felszámolása jelenleg is folyamatban van.

Fotó: SMKI
Fotó: SMKI - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Sok munkát adott a szerda esti vihar a somogyi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak: reggel hét óráig 90 esetet sikerült felszámolnia az egységeknek. Főként kidőlt fák eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét a megyében. Jelenleg nyolcvanhárom káreset felszámolása van folyamatban. A legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére, Jákóra és Kiskorpádra is várták a tűzoltókat. A jég több palatetős lakóépület tetejét megrongálta Kiskorpádon és Jákóban, ahova siófoki és marcali hivatásos tűzoltókat rendeltek át az éjszaka folyamán. Munkájukat nagybajomi és böhönyei önkéntes tűzoltók, valamint helyi ácsok segítették: házról házra járták a település utcáit, eltávolították a jég által megrongált pala- és cserépfedést, és közreműködtek a tetők ideiglenes lefóliázásában. A beázott házak lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztetek, valamint Kiskorpádon a kultúrházban töltötte az éjszakát egy család. A két településen jelenleg is tart a károk felszámolása, a beavatkozó állomány létszámát dombóvári és keszthelyi hivatásos tűzoltókkal növelte az igazgatóság.  

Ekkora jég esett a CSKCS környékén
Ekkora jég esett a CSKCS környékén - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagyatádon tegnap este cseresznye méretű jég esett, szerencsére jelentősebb kárt nem okozott a veteményesekben az eddigi információk szerint. A városban mintegy 6, az ötvöskónyi szőlősben 12 mm csapadékot mértek. 

A környékünkön leginkább Segesdet sújtotta a vihar. Tegnap késő délután óta nincs áram- és internetszolgáltatás a település jelentős részén, hogy pontosan hány háztartásban, egyelőre nem sikerült kiderítenünk. Ma reggel még tépett ágak és levelek hevertek sok helyütt az utcákon. 

- Borzalmas zajjal jött, nem lehetett kilátni az ablakon - mondta Zsuzsa néni. 

A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy hatalmas, kidőlt fa jelzi a tegnap esti vihar erejét. A lászlómajori bekötőút mentén a 68-as főúton is látszik még a ráhordott sár.

Segesd vihar után
Segesd vihar után - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Vissza az előző oldalra