Tarolt a vihar Somogyban, Segesd egy részén nincs áram

212 segélykérő hívás érkezett a megyében viharkárok miatt ma reggelig. A Barcs-Nagyatád-Bárdudvarnok-Kaposvár vonalon útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Több településen jég rongálta meg a lakóházak tetejét.

Tegnap estétől égnek a vonalak a a megyei műveletirányítási központban: 212 segélykérő hívás érkezett a viharkárok miatt ma reggelig. A Barcs-Nagyatád-Bárdudvarnok-Kaposvár vonalon útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. Több településen azonban a jég rongálta meg a lakóházak tetejét. A károk felszámolása jelenleg is folyamatban van.

Sok munkát adott a szerda esti vihar a somogyi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak: reggel hét óráig 90 esetet sikerült felszámolnia az egységeknek. Főként kidőlt fák eltávolításában kérték a tűzoltók segítségét a megyében. Jelenleg nyolcvanhárom káreset felszámolása van folyamatban. A legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére, Jákóra és Kiskorpádra is várták a tűzoltókat. A jég több palatetős lakóépület tetejét megrongálta Kiskorpádon és Jákóban, ahova siófoki és marcali hivatásos tűzoltókat rendeltek át az éjszaka folyamán. Munkájukat nagybajomi és böhönyei önkéntes tűzoltók, valamint helyi ácsok segítették: házról házra járták a település utcáit, eltávolították a jég által megrongált pala- és cserépfedést, és közreműködtek a tetők ideiglenes lefóliázásában. A beázott házak lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztetek, valamint Kiskorpádon a kultúrházban töltötte az éjszakát egy család. A két településen jelenleg is tart a károk felszámolása, a beavatkozó állomány létszámát dombóvári és keszthelyi hivatásos tűzoltókkal növelte az igazgatóság.  

Nagyatádon tegnap este cseresznye méretű jég esett, szerencsére jelentősebb kárt nem okozott a veteményesekben az eddigi információk szerint. A városban mintegy 6, az ötvöskónyi szőlősben 12 mm csapadékot mértek. 

A környékünkön leginkább Segesdet sújtotta a vihar. Tegnap késő délután óta nincs áram- és internetszolgáltatás a település jelentős részén, hogy pontosan hány háztartásban, egyelőre nem sikerült kiderítenünk. Ma reggel még tépett ágak és levelek hevertek sok helyütt az utcákon. 

Borzalmas zajjal jött, nem lehetett kilátni az ablakon – mondta Zsuzsa néni. 

A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy hatalmas, kidőlt fa jelzi a tegnap esti vihar erejét. A lászlómajori bekötőút mentén a 68-as főúton is látszik még a ráhordott sár.

 

Megosztás