Teljesen felújították az egészségügyi központ utcáját

Főleg az orvosi rendelők nagy forgalma indokolta a Tallián utca teljes korszerűsítését. Az önkormányzat azonban minőségi kifogást tett a járda és a bejárók állapota miatt a kivitelezőnek: hibajavításokat kér.

A munkálatok befejeződtek, az egészségügyi központ teljesen felújított utcájának az útburkolatát is leaszfaltozták. Nemcsak az úttest és a járda kapott új aszfaltburkolatot. Korábban a kapubejárókat és a vízelvezető árkokat is korszerűsítették. Legelőször pedig teljesen új ivóvízhálózatot építettek ki, és a gázvezeték régi csövét is kicserélték.

Az itt lakók örülnek, hogy elkészültek a munkálatok. Az önkormányzat azonban elégedetlen, derült ki a tegnapi testületi ülésen. Ormai István polgármester elmondta: a járda aszfaltozása nem megfelelő, a gyalogos- és a kocsibejárók szintkülönbsége botlásveszélyes. Kijelentette: addig nem teszik meg a műszaki átadás-átvételt, amíg legalább a balesetveszélyes részeket ki nem javítja a kivitelező. Mint mondta, azok nem maradhatnak így a télre. A hibalistára kerülő további tételeket valószínűleg majd tavasszal tudják kijavítani.

A munkálatokra pályázaton nyert forrást az önkormányzat. A 30 millió forintba kerülő munkálatokhoz 21 milliós támogatást kapott.

Megosztás