hirdetés
2022. Január 18, Kedd
Piroska napja

Több mint kétszáz háztartásban nem volt víz Szerző: Katona József | 2021-11-09 12:55:00 | Címkék: vízhiány, csőtörés, drv, nagyatád

Nem folyik a víz a csapokból, jelezték szerkesztőségünknek a Kossuth utcából. Kiderült: meghibásodott egy bekötő vezeték, a hiba elhárításán jelenleg is dolgoznak a DRV szakemberei.

Hamarosan elkészülnek a meghibásodott rézidom cseréjével, már csak egy épületben nincs ivóvíz.

- Délelőtt fél 10 körül kaptuk a jelzést, és azonnal a helyszínre vonultunk – mondta Kajdy Péter, a DRV nagyatádi üzemmérnökségének vezetője. – A feltárás után az derült ki, hogy egy két colos bekötő vezeték rézidoma hibásodott meg, anyaghiba vagy megfáradás lehet az oka.

Hat négyemeletes társasházat érintett a vízhiány, több mint kétszáz háztartást. A hiba kijavítása után a szolgáltató szakemberei igyekeznek kimosatni a hálózatot, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, várhatóan még napokig barnás víz folyik majd a csapokból. Ez a csövek falára évtizedek alatt lerakódott vas- és mangántartalom.  Az áramlást tekintve várhatóan a Jókai,  a Kossuth és az Árpád utcákban, a CSKSC-n és a gyümölcsösben okozhat problémát a jelenség.

Fotók: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra