Történelmet ír a Nagyatádi FC!

A hétvégén a Nagyatádi FC bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. Ez a Magyar Kupa 1909 óta íródó története során még soha nem sikerült . A következő körben akár a Ferencváros is lehet az ellenfél.

Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott a nagyatádi futballcsapat a hétvégi kupafordulóban. A Csongrád-Csanád megyei Deszk SC legyőzésével az NFC bejutott a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába, ahol már csak a 32 legjobb csapatnak maradt hely.

– Nyilván kívánatos lenne megkapni a Ferencvárost – mondta el Csendes Balázs, az NFC ügyvezetője. – De ahhoz, hogy még egy kört mehessünk, egy megyei vagy NB III-as ellenfél lenne az ideális.

Somogyból a Nagyatádi FC-n kívül már csak az NB II-es BFC Siófok maradt talpon a kupában, a megyei osztályokból pedig a Nagyatáddal együtt összesen három megyei gárda érte el a legjobb 32 mezőnyét.

Ennek köszönhetően jó esély van arra, hogy az NFC tavasszal az Amatőr Kupa döntőjébe is bekerüljön, amit hagyományosan a Hidegkuti Nándor Stadionban rendeznek meg, és az országos televíziók valamelyike is közvetíti.

A Magyar Kupa 4. fordulójának sorsolását ma este 18:15-kor az m4 sportcsatorna élőben közvetíti. A mérkőzéseket október 19-én rendezik. 

A lehetséges ellenfelek között szerepel egyebek között a Ferencváros, az Újpest, a Debrecen és a Fehérvár.

Képgalériánk a hétvégi összecsapásról:

Megosztás