Tűz Taranyban, öt lakó menekült a házból

Kazánház és tároló égett a Csokonai utcában ma reggel. A tűzoltókat fél 8 körül riasztották a helyszínre – jelentette a megyei katasztrófavédelem.

Egy melléképületben található, 9 négyzetméteres kazánház kapott lángra Taranyban. A tűz átterjedt a melléképületben lévő, 12 négyzetméteres szalmatárolóra, és veszélyeztette a lakóépületet is, amely füsttel telítődött. A házat öt lakónak kellett elhagynia az oltás idejére. 

A nagyatádi hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugárral fojtották el, és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében megbontották a tetőszerkezetet is. Az egységek átvizsgálták az egész főépületet, de további izzó gócokat nem találtak. A családi ház lakható maradt, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz, mindegy, hogy milyen technológiával fűtünk, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet. Fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot el kell pakolni.

 

Megosztás