Újabb 245 kilométer egy újabb nemes célért

Ezúttal Nagyatád értékeiért és emlékeiért tekertek 245 kilométert a 7. Budapest-Nagyatád kerékpártúra tagjai. A Parlamenttől indultak hajnalban, és az esti órákban érkeztek Nagyatádra a Jókai utcába.

Szombat hajnalban 5-en indultak útnak a Parlament elől Nagyatádra. Csaknem 250 kilométert tekertek le azért, hogy jó ügyre hívják fel a figyelmet. Az eseményt minden évben megrendezik. Tavaly ősszel a nagyatádi tehetségekért tekertek. Az idei évben  pedig a városunkban található értékek, emlékek, jeles események és programok fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Ide egyebek között olyan dolgok kapcsolódnak, mint például az eXtreMan vagy a Lady Diana emléknap. 

– Azt gondolom, hogy ha minden nap minden reggel az ember úgy kel fel, hogy tud tenni ma is valami jót, az már nagy dolog. Egy ilyen kis városban fontos, hogy összetartsunk. Fontos, hogy próbáljuk megbecsülni ezeket a programjainkat és értékeinket. –mondta e.M. Soós György, aki idén is a program résztvevői között volt. Az  „emlékmegőrzés” nevet is viselő túra tagja volt még Dr. Tóth Lászlóné Gabriella, Lehoczki Márk, Stublák Edit, Simon Boglárka és Kolics Lili. 

Az emberfeletti távot idén is sikerült teljesíteni: a nap hősei este valamivel 7 óra után tapskíséretben érkeztek be a Jókai nap utcabáljára.

Megosztás