Újra Tavaszi zsongást rendeztek

Három év után ismét megtartották Nagyatádon a Rinyamenti Nyugdíjas Klubok Közösségének Művészeti Fesztiválját, a Tavaszi zsongást. 14 fellépést láthatott a közönség. Fotógalériával.

Többnyire népdalokat énekeltek a csoportok, akadtak műdalok, táncok és versek is a produkciók között. A nagyatádi klubokon kívül érkeztek előadók Dél-Somogy további hat településéről.

A Nagyatádi Hagyományőrző Obsitos Dalárda katonadalcsokorral szerepelt; a Nárcisz Nyugdíjas Klub, a vízvári Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub, a lábodi Hölgykoszorú Klub, az ötvöskónyi Ezüsthárs Szépkorúak Egyesületének Rozmaring Népdalköre és a csokonyavisontai Borostyán Klub Kórusa népdalokat adott elő. Verset mondott a Cérnagyári Nyugdíjas Klub tagja, Sáringerné Bartus Alíz és a Nagyatádi Hagyományőrző Obsitos Dalárda tagja, Zsiga Istvánné. Hazafias dalokat adott elő a Szabásért Egyesület Női Kara, és dalcsokrot Nagyatádi Szépkorúak Nyugdíjas Klubja. Csárdást mutatott be a Nárcisz Nyugdíjas Klub, szintén táncoltak a Darány Nyugdíjas Egyesület és az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub tagjai, valamint a Nagyatádi Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának tánckara.

A műsorokat három tagú zsűri értékelte: Antal Józsefné, Kuminecz Edit és Molnár Gyula Miklósné. Utóbbi a zsűri elnökeként azt mondta: egyre fontosabb, hogy az idősek közösségei együtt készülnek és együtt őrzik a hagyományokat. Mosollyal és közösségben érkeznek ide, ezt szeretném elsősorban megköszönni, tette hozzá.

Hála istennek, úgy tűnik, vége a Covid-járványnak, 3 éve nem tudtuk megrendezni a fesztivált, nagy öröm, hogy most újra megtarthatjuk Somogy mind a 10 kistérségben – mondta Fülep István, a Nyugdíjasok Szervezetinek Somogy Megyei Szövetsége alelnöke, kistérségi vezetője. – Sokat jelent, hogy ismét tudnak közösségi programokat szervezni a nyugdíjasok. Az idei két nagy művészeti gála egyébként Barcson és Lengyeltótiban lesz.

A művészeti bemutatón megjelenteket Ormai István, Nagyatád polgármestere köszöntötte. Ő is kiemelte, hogy legutóbb 2019-ben volt lehetőség a fesztivál megrendezésére.

Önökön ez a 3 év nem látszik, a 73 talán igen, de az elmúlt 3 semmiképpen – teremtett derűs hangulatot a polgármester. – Fontos, hogy szeretünk egymás társaságában lenni, közös programokat szervezni. Nagy dolog, hogy önök akarnak valamit, tesznek azért, amit szeretnének. A tenni akarásuk ad értelmet a fesztiválnak, az, hogy értéket teremtenek, és a színpadról megörvendeztetik a nézőket.

Különlegességet visznek a mindennapokba, köszönet ezért a nyugdíjas kluboknak, zárta köszöntőjét a polgármester.

Megosztás