Vadászrepülőgépek gyakorlatoznak Nagyatád felett mától Szerző: Herr Dávid | 2021-02-15 10:02:00 | Címkék: gripen, vadászrepülő, nagyatád

Az éves kiképzési terv szerint délutánonként repülési gyakorlatokat hajtanak végre Gripen típusú vadászrepülőgépekkel az ország légterében, az útvonal városunkat is érinti.

A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis facebook oldalán jelentette be a tervezett repülési gyakorlatokat. A kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái 2021. február 15-18. közötti időszakban - az éves kiképzési tervnek megfelelően - délutáni és éjszakai repüléseket hajtanak végre Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Nagyatád, Kaposvár, Szigetvár, Szolnok, Veszprém, Várpalota és Hajmáskér térségeiben. Az elrepülések során a következő négy napban 15 és 22 óra között előfordulhat a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás.

2019-ben a 3. Honvédtalálkozó alkalmával is Gripen vadászgépek repültek át a város felett jelezve a rendezvény kezdetét, ezt akkor videón is megörökítettük.

Vissza az előző oldalra