Vasárnap berobban a tavasz

Ragyogó napsütéssel és 20 fokkal vasárnap beköszönt az igazi tavasz. A ma átvonuló, gyenge hidegfront után szombattól ismét egyre jobban melegszik a levegő, vasárnap már gyönyörű kirándulóidő lesz.

A záporokkal, helyenként zivatarokkal és feltámadó északnyugati-északi széllel átvonuló hidegfront mögött szombattól ismét emelkedni kezd a hőmérséklet, írja az Időkép

Szombaton előreláthatólag még megnövekedhet a felhőzet, és szórványosan egy-egy zápor, illetve kisebb eső is kialakulhat. Az északkeleti-keleti szél helyenként élénk lehet. Hajnalban hűvös lesz, nyugaton néhol talajmenti fagy is előfordulhat, Nagyatádon kb. 3 fokra hűl le a levegő. Délután 16 fokot mérhetünk.

Vasárnap csapadék már nem várható, több órára kisüt a nap, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen, viszont feltámad a déli-délkeleti szél. Enyhébb lesz a reggel, 5 fok körül, délutánra pedig már 18-22 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn is marad a többfelé szeles, de alapvetően napos, meleg idő, csak késő délután, estefelé érkezhet nedvesebb levegő délnyugat felől, így akkor főként a Dunántúlon elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat a megnövekvő felhőzetből. Ezen a napon már 20 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet.

A folytatás is kellemesen meleg, időnként záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárást tartogathat, ugyanakkor napsütésből sem lesz hiány.

Megosztás