Vízhiány – már itt vannak a lajtos kocsik

A város északi részéből jelentették: nem folyik víz a csapból. A boltokat megrohamozták, mindenki ásványvizet vesz. A közületi intézményekben megkezdték az ivóvíz kiszállítását. A Hunyadi utcában lezárták a Rinya hidat.

A Komáromi utcából már jelezték: a wc tartály már nem töltődik újra, a csapokból nem folyik víz. A városban lezárták az utat a Rinya híd felé, már a Széchényi téren irányítják a forgalmat a rendőrök. Félő ugyanis, hogy az elkerülő úthoz hasonlóan leszakad a híd. Ezzel gyakorlatilag a város nyugati részében élők nem tudják Lábod felé elhagyni a várost. Az elkerülő út továbbra is le van zárva a leszakadt hídszakasz miatt.

Két ponton is beszakadt az út a Rinya fölött az elkerülő úton.
Két ponton is beszakadt az út a Rinya fölött az elkerülő úton.

A DRV lajtos kocsikkal már megkezdte az ivóvíz kiszállítását: először a közületi intézményeket látják el. Fél háromkor a tartálykocsi a Naplemente Idősek Otthonába érkezett meg, erről videofelvételt is kaptunk.

Az emberek megrohamozták a még elérhető üzleteket (a Penny Market már zárva, a Tesco a fél városnak nem elérhető, a Spar zárva) ásványvize venni. A Lidlben már valósággal kifosztották a palackozott vizek részlegét.

Kifosztott vizes pult a Lid-ben
Kifosztott vizes pult a Lidl-ben

A Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság mérései szerint ma délelőtt 10-kor már 344 cm magasan tetőzött a Rinya, ezzel majdnem egy méterrel megdőlt a 2010-ben feljegyzett rekord. Egy órával később már 4 cm-t apadt, ám még nem lehet megmondani, hogy ez a tendencia tartós lesz-e.

Rekordot döntött a vízállás
Rekordot döntött a vízállás

 

Megosztás