hirdetés
2022. December 06, Kedd
Miklós napja

Vízhiány: íme a részletek! 2017-11-02 16:13:50 | Címkék: karbantartás, víztorony, vízhiány, drv, nagyatád

A víztorony környéki utcákban és a tízemeletesek felső szintjein lesz jelentősebb víznyomás-csökkenés, esetleg vízhiány péntek este. A nyolc órán át tartó karbantartás idején a DRV vízszállító autókat üzemeltet.

hirdetés

Várhatóan nem lesz jelentős a nyomáscsökkenés pénteken, de felkészültek a szakemberek a felmerülő hiány pótlására. A korábban bejelentett vízhiány részleteiről érdeklődtünk a DRV vezetőségénél.

Mint arról korábban beszámoltunk, péntek este 7-től nyolc órán keresztül tapasztalhatnak a nagyatádi lakosok víznyomás-csökkenés okozta problémákat. A DRV igazgatási és kommunikációs osztályán érdeklődtünk a vízhiány körülményeiről. Kérdésünkre Rákoczi Zsuzsanna beszámolt a munkálatok előzményeiről:

- A pénteki éjszaka folyamán a Nagyatádi 1500 m3-es víztornyot mossák a társaság szakemberei. A munka azzal jár, hogy a víztornyot leürítik, és a vízteret kifertőtlenítik, mossák. Ez idő alatt a vizet a hálózati szivattyúkkal biztosítják, de ezt csak úgy tudják megtenni, hogy a hálózati szivattyúk folyamatos üzeme mellett tűzcsapok nyitásának szabályozásával biztosítják a megfelelő nyomást. Mivel Nagyatádon túl nagy a fogyasztás ahhoz, hogy ezt a munkát napközben végezzék, ezért lesz éjszakai munka. A munkát minden évben így végezte a társaság.

Mivel a nyomásszabályozás tűzcsapról történik, így előfordulhat nyomásingadozás, és extrém esetben a magasabb pontokon rövid idejű vízhiány is. - Egész várost érintő vízhiány biztosan nem várható, a lakosság vélhetően ebből nem tapasztal majd semmit - jelentette ki a DRV képviselője. 

A társaság felkészült arra az esetre is, ha a vízhiány mégis jelentősnek bizonyulna.

- Mivel a szabályzás manuális, ezért előfordulhat olyan eset, hogy a nyomás annyira lecsökken rövid időre, hogy a csapokból alig folyik a víz, de ez csak a magasabban fekvő, víztorony környéki utcákra korlátozódik, esetleg a tízemeletes épületek felső szintjein lesz tapasztalható. IBC-tartályos vízszállításra fel lesz a társaság készülve, de ezért nem kell sehová menni, a DRV-s autó járja az utcákat, ha szükséges - tette hozzá Rákóczi Zsuzsanna. 

A tisztítómunka a minden évben szokásos karbantartási munkák része, mely folyamán a víztérbe lerakódott szennyeződéseket mossák le. Az tisztítást a OTH által engedélyezett ivóvíztisztításban alkalmazott fertőtlenítőszerrel és magasnyomású vízzel végzik.

A cikkhez tartozó főkép illusztráció

Vissza az előző oldalra