Zivatarkárok Nagyatád környékén

Kidőlt fák, hatalmas belvíz, beázott pincék – Somogy megyét megtépázta a tegnapi zivatarsorozat. Bár a legnagyobb károk a Balaton déli partját sújtották, azért városunk környékén is volt mit tennie a katasztrófavédőknek.

Alacsonyabban fekvő épületrészeket, pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el csapadékvíz. Tizenhét helyszínen kellett a tűzoltóknak szivattyúval beavatkozni. Ezen kívül három épületet villámcsapás ért a megyében, kilenc alkalommal pedig útra, épületre és parkoló autókra dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei órákon át dolgoztak a károk felszámolásán.” – olvasható a katasztrófavédelem oldalán. 

Fonyódon volt a központja a tegnapi viharnak: a marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, ugyanis a 7-es főút fonyódi szakaszán 500 méter hosszan térdig ért a víz. A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett segélykérés, hogy az épületbe betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet. Több tucat bejelentés érkezett a városból.

Fonyódon fél kilométer hosszan állt az esővíz az úttesten
Fonyódon fél kilométer hosszan állt az esővíz az úttesten
Pincék áztak be a vihartól
Pincék áztak be a vihartól
Több helyen fák dőltek az úttestre...
Több helyen fák dőltek az úttestre…

Környékünkön is számos káresetről érkezett bejelentés: Vízváron, Taranyban, Berzencén és Segesden fák dőltek ki házakra és az úttestre. Ötvöskónyiban pedig két helyszínen is szivattyúzni kellett a felgyülemlő esővizet. Az útszéli árkokban feltorlódott a belvíz, erről olvasónk videókat is küldött:

Borongics József videója a Metnet facebook oldaláról, szintén Ötvöskónyiból:

Taranyi felhőszakadás,Laczkovszki Szabolcs videója:

A Metnet radarfelvételein jól követhető a tegnap délutáni zivatarok átvonulása:

Fotók: katasztrofavedelem.hu

Megosztás