Zsákszámra szedték a szemetet az önkéntesek

Még a gyerekek is kesztyűt húztak, hogy szemetet szedjenek. Az Egészségfejlesztési Iroda önkéntes hulladékgyűjtést szervezett. Fél óra alatt öt zsáknyi gyűlt össze.

A Zagrada dűlőben kezdték meg a szemétszedést a önkéntesek, akik a Nagyatádi Kórház Egészségfejlesztési Irodájának felhívására gyűltek össze pénteken délután. Már a kezdés után nem sokkal öt zsák szemetet tettek le az önkéntesek az út szélére a szennyvíztisztító bejáratának közelében, amit a Netta Pannónia munkatársai szállítottak el, majd a Rinya-part irányába folytatták az útjukat.

A legkülönfélébb hulladékok hevertek a fűben: mosószeres dobozok, sörös üvegek, energiaitalos dobozok, befőttes üvegek, és még eldobált cipőt is találtunk.

– A legnagyobb baj, hogy azok nem jönnek el az ilyen alkalmakra, akik eldobálják ezeket a szemeteket. Pedig nem kerülne semmibe, hogy magukkal vigyék, és az első kukába kidobják őket – panaszolta Bencsiknél Mohari Veronika, az esemény szervezője.

Annak azonban örült, hogy két óvodás gyermek is eljött az édesanyjával, és felügyelettel ugyan, de lelkesen szedték össze a hulladékokat. Elmondta azt is, hogy többen jelezték neki, hogy jobb lenne egy hétvégi időpont, mert sokan a munka miatt nem tudtak eljönni.

– Március 18-án, szombaton délután kettőre egy újabb akciót hirdetünk, erre is várjuk az önkénteseket – mondta.

A szemétszedés végére összesen tíz zsák szemét gyűlt össze.

Megosztás