100 milliót nyert Nagyatád csatornafelújításra

Csapadékvíz-elvezető csatornákat újítanak fel, gyűjtőárkokat tisztítanak meg, és kitisztítják a Széchenyi téren és a strand előtti területen a csatornákat. Az önkormányzat pályázaton nyert pénzt ezekre a feladatokra.

A pályázat nyertessé nyilvánításának híre éppen tegnap érkezett meg, azt Ormai István polgármester osztotta meg a képviselőkkel az ülésen.

Alapvetően Bodvicán újítjuk fel a csatornákat, a Petőfi, a Rákóczi, a Táncsics és a Béke utcában – ismertette a beruházás tartalmát a polgármester. – Itt szintezni, tisztítani fogjuk a csapadékvíz-elvezető rendszert, minden szempontból rendbe tesszük azt. A pályázat második eleme a Szarvas utcától a Szabadság térig húzódó gyűjtőárok rendbetétele. A harmadik pedig, hogy a Széchenyi téren és a strand előtti területen megtisztítjuk a csatornákat a gyökérbenövések okozta szűkületektől.

Ezekkel a munkálatokkal tudja csökkenteni az önkormányzat a nyári felhőszakadások okozta belvízkárokat. Természetesen a tavalyi áradáshoz hasonló katasztrófákat ezek sem védhetik ki.

A 2020 júliusi áradás. Fotó: Röhrig Dániel
A 2020 júliusi áradás. Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás