1000 tojásból készült rántotta

Az aranygyűrűs királyi mesterszakács régen dédelgetett álma vált valóra. Ezer tojásból egész délután sütötték az ötfajta rántottát. Sok barátot és ismerőst vonzott a turisztikai központ udvarára a friss omlett illata.

Molnár Vilmos aranygyűrűs királyi mesterszakács éveken át tanította diákjait a szakma fortélyaira. Tanítványai nagy becsben tartották a tőle kapott tudást. Idén júniusban egy osztálytalálkozón került szóba Vili bácsi régi terve: az 1000 tojásból készített rántotta fesztiválja. A tanítványok végül összefogtak, és Krizsai Zoltán főszervező vezetésével, közös erővel megszervezték a jó hangulatú tojásfesztivált.

Az 1000 tojásból 5 különféle különböző rántotta készült: klasszikus, zsályás, rozmaringos, gombás és csomboros (vagyis borsikafüves). A legnagyobb sikert a hagyományos és a rozmaringos tojásrántotta aratta, ezek fogytak el a leggyorsabban.

Megkérdeztük Vili bácsit, mi is a jó rántotta titka: „Nincs titka! Egy dologra kell nagyon odafigyelni, hogy nem szabad kiszárítani!”

1000 tojást ötféle ízesítésben készítettek el a lelkes szervezők
1000 tojást ötféle ízesítésben készítettek el a lelkes szervezők

A kezdeti alacsony látogatószám ellenére a délután folyamán egyre többen érkeztek, hogy próbára tehessék a mester és tanítványai által készített különleges omletteket.

A rántotta mellett több környékbeli település csapata készült ételkülönlegességgel – azok számára, akik a tojást nem vagy éppen a húst szeretik inkább. Így kóstolhattak a látogatók egyebek közt bográcsban főtt pincepörköltet vagy marhalábszár pörköltet galuskával.

Hosszú sor várt a finom falatokra: a klasszikus és a rozmaringos rántotta aratta a legnagyobb sikert
Hosszú sor várt a finom falatokra: a klasszikus és a rozmaringos rántotta aratta a legnagyobb sikert

Megosztás