17. Vencel Kupa

Reggeltől estig rúgták a bőrt a Városi Sportcsarnokban a 2019-es Vencel Kupán. 16 csapat részvételével zajlott a focimérkőzés-sorozat.

Reggel 8 órakor fújta meg a játékvezető a sípot és ezzel elindítva az első meccset a 17. alkalommal megrendezett Vencel Kupán. A régióból számos összeverbuválódott csapat érkezett a megmérettetésre: Somogyszobról, Berzencéről, Barcsról, Mezőcsokonyáról, Babócsáról, és persze Nagyatádról.  Az első körben négy csoportmérkőzés-sorozatot játszottak, minden szériában 4 csapat közül a legjobb jutott tovább az elődöntőbe. Ez hosszú naphoz vezetett, hiszen csak a csoportmérkőzések reggel nyolc órától délután háromig tartottak, és csak ezután kezdődhetett meg az elődöntő. A döntőbe végül a Vidó FC és a Barcsi Titánok jutottak be, amit este nyolc órakor vívott meg a két csapat. Minden meccs 20 percig tartott, ez idő alatt kellett játékosoknak felülkerekedni egymáson. Az izgalom a tetőfokára hágott, amikor a döntő meccs 20. percében döntetlen volt az állás: 2-2 szerepelt az eredményjelzőn. A szabályok értelmében mindkét csapat 3 büntetőrúgásra kapott lehetőséget. Hihetetlen, de a két csapat a három lehetőségből ugyanannyi gólt szerzett, így folytatni kellett a büntetők rúgását, várva, hogy melyik csapat rontja el elsőként a gólsorozatot. Végül a Vidó FC csapata kerekedett felül, í végeredmény pedig 6-5-re.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Ormai István polgármester és Lebár István, a Vencel Söröző tulajdonosa és a Vencel Kupa főszervezője adta át a díjakat. A dobogóra álló csapatok érmeket, serleget, focilabdát és egy rekesz sört vihettek haza.

Végül az alábbi eredménnyel zárult a 17. Vencel Kupa:

1.      Vidó Fc

2.      Barcsi Titánok

3.      Mindegy

4.      Babócsa

A Vencel Kupa győztese: A Vidó FC
A Vencel Kupa győztese: A Vidó FC

Gólkirály: Tompa István (Babócsa)
Legjobb kapus: Horváth Norbert (Barcsi Titánok)
Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Tamás (Vidó FC)

Fotók: Györke József

Megosztás