2. helyen végzett Nagyatád a Nemzeti Sakk Csapatbajnokságon

Izgalmas volt a csapatbajnokság utolsó fordulója: az első négy helyezés ugyanis ezen a hétvégén dőlt el. Nagyatád mindössze három ponttal, de lecsúszott az első helyről, így a decsiek nyerték a bajnokságot.

A hétvégén zajlott a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság utolsó fordulója. Az Asztalos Lajos csoportban a nagyatádiak vasárnap játszottak a Kármin Pécs csapata ellen a kulturális központban, és elsöprő győzelmet arattak: 10-2-re nyerték a találkozót.

A nagyatádi egylet vezetője, Kiss Attila beszámolója szerint a pécsi csapat elég tartalékosan érkezett Nagyatádra, a negyedik táblára nem is hoztak játékost, így Kőnig Balázs révén az első pontot játék nélkül írhatta be a hazai csapat. Máthé Gáspár gyorsan lenyelt egy tisztet fiatal ellenfelétől, aki azonnal fel is adta a játszmát. Györkös Krisztina gyalogelőnnyel jött ki a megnyitásból és végig irányította a játékot és biztos kézzel hozta a pontot a csapatnak. A középső táblákon is gyorsan sikerült előnybe kerülni: Ferencz Miklós minőséget nyert, Kondákor Márk pedig mattig játszotta a partit. Bocska János egy gyalogelőnyös állást fokozott a győzelemig. Három táblán is döntetlenben egyeztek meg a játékosok. Vrban Mladen a nagyatádi csapat legjobb pontszerzője is lett: kilenc játszmából egyet sem veszetett el, hat győzelem mellett három döntetlent játszott. Ezzel az eredményével egyébként az Asztalos csoport legjobb első táblás teljesítményét nyújtotta. Szijártó András ellenfele egyenlő állásban tisztet nézett el, Horváth Attila pedig döntetlenre mentette hátrányosabb állását.

Ezzel a győzelmével Nagyatád továbbra is megőrizte helyét az élmezőnyben, viszont a tabellán feljebb jutni nem sikerült az NB II-ben. A négy esélyes csapat között mindössze három és fél pont volt a különbség az utolsó forduló előtt, ebből a Baja és a Szentlőrinc egymás ellen játszott. A decsiek a bajnokság során minden ellenfelüket legyőzték, az utolsó fordulóban is jelentős győzelmet arattak, végül három pont előnnyel megérdemelten szerezték meg a bajnoki címet. Nagyatád csapata némi bizonytalanságot követően az utolsó fordulókra kapta össze magát, és biztosan hozta a második helyet. A dobogó harmadik fokára, mindössze fél pont előnnyel Szentlőrinc kapaszkodott fel, bár az utolsó fordulóban kikaptak Baján. A középmezőny élén Marcali csapata végzett, viszont Kaposvár továbbra sem tudott elmozdulni az utolsó helyről.

 

Megosztás