200 ezret lopott a mikei férfi

Baranyában fogták el, majd bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a mikei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy falujában kibontotta egy családi ház ablakát, majd onnan bankkártyát és készpénzt lopott.

Az ügy adatai szerint 2017. november 21-én ismeretlen tettes egy mikei család ház ablakát kibontotta, oda bemászott, majd a házból közel 200.000 forint készpénzt és egy bankkártyát tulajdonított el. A nyomozók a bejelentést követően azt is megállapították, hogy az eltulajdonított kártyát az elkövető Kaposváron és Szigetváron is használta, arról pénzt vett le.

A beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves mikei lakost. A férfi felkutatására tett intézkedések azonban nem vezettek eredményre, ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a hatóság vele szemben elfogatóparancsot bocsátott ki. Az eljárás során végrehajtott folyamatos adatgyűjtésnek köszönthetően a kaposvári rendőrök a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével 2018. május 7-én Siklósnagyfalu községében elfogták a körözött férfit, akit a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók F. Zsoltot lopás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és a lefolytatott helyszíni kihallgatáson részletesen nyilatkozott az elkövetés körülményeiről.

Megosztás