32 év után ismét szlalom bajnokság Nagyatádon!

Hosszas tervezgetés után végre Nagyatád is helyszínéül szolgál az Országos Szlalom Bajnokságnak! Az első Nagyatádi Szlalom Kupára már közel 90-en neveztek!

Már több alkalommal égtek a gumik a szlalom- és rallyekocsik kerekein a nagyatádi aszfalton. Most azonban egészen különleges eseményre készülhetnek az autóssport szerelmesei: az idei Országos Szlalom Bajnokság egyik futamát Nagyatádon fogják megrendezni!

Merencsics Árpád, a májusi szlalomverseny szervezője és a sportág lelkes híve és űzője, már egy ideje jó kapcsolatot ápol Hegedűs Csabával, az országos szlalom bajnokság promóterével, aki közvetlen kapcsolatban van a Magyar Autós Sportszövetséggel. Sokáig rágták a fülét Csabának, hogy a már megszokott helyszínek mellett, mint Kecskemét és Kakucs, esetleg ki lehetne próbálni néhány új pályát is. Hajlottak az ötletre, és végül Ágó Bélával, a szlalom versenyek szakági vezetőjével együtt ellátogattak városunkba. Béla már májusban a szlalomversenyen is Nagyatádon tartózkodott, és megbizonyosodhatott a szervezői gárda rátermettségéről. Merencsics Árpiékkal több helyszínt áttanulmányoztak, és végül is a piactér és a Szent István park helyszíne mellett döntöttek.

A verseny pályarajza
A verseny pályarajza

Azért ezt a helyet választottuk, mert itt a legjobb a vonalvezetés, olyan a pálya, hogy egyszerre akár két autó is rajta lehet, és nem lesz lekörözés. Sokkal rugalmasabban kezelhető az autók időbeli távolsága – mesélte nekünk Merencsics Árpád, aki a verseny egyik szakmai vezetője lesz.

Idén egyébként nemcsak Nagyatád került be a szlalom bajnokság futamainak versenynaptárába. Kiskunlacháza is új helyszínként mutatkozik be. Már 87-en neveztek be a kupára, és feltehetően még lesznek jelentkezők. A vasárnapi verseny azért is különleges, mert valójában nem ez lesz az első bajnoksági futam Nagyatádon. Sokan nem is emlékezhetnek, de több, mint 30 éve már rendeztek versenyeket városunkban. Akkor a Baross Gábor utca és a Korányi utca volt erre a célra kijelölve. A szervezők között szerepelt az idősebb Merencsics Árpád, aki annak idején maga is volánhoz ült és győzött is, mint azt a lenti újságcikk is mutatja.

Nagyon örülünk, hogy Nagyatádra most már nem csak mint az országos triatlon bajnokság helyszíneként gondolnak, de az országos szlalombajnokság futamaként is – mondja a fiatalabbik Árpád.

Vasárnap 8:35-kor kezdődik a bajnokság a megnyitó ceremóniával és a versenyzői eligazítással. Az első futamokra 11 órától kerül sor.

További információk ért látogassanak el a verseny facebook oldalára vagy olvassák el a versenykiírást!

 

Megosztás