A betegtársát ütötte a kórházban, majd megrongált egy autót

Akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség a 46 éves férfival szemben.

A büntetett előéletű férfi ellátásra jelentkezett egy egészségügyi intézményben, miután felvették az egyik fekvőbeteg osztályra, a házirend tiltása ellenére rá akart gyújtani egy cigarettára. Mivel az ápolók ezt nem engedték meg, a férfi indultba jött, és szóváltásba került az egyik betegtársával, akit többször megütött az arcán. A könnyű sérülést elszenvedő sértett jelezte az ápolóknak a történteket, akik értesítették a rendőröket.

A vádlott néhány hónappal később értesítést kapott arról, hogy közmunka programban kell részt vennie. Emiatt megjelent a helyi városgazdálkodási kft. telephelyén, ahol a cégvezetőtől megtudta, hogy akkor mégsem tudják foglalkoztatni, ettől indulatos lett, és fenyegetni kezdte a sértettet, aki távozásra szólította fel. A vádlott a felszólításnak ugyan eleget tett, azonban a telephelyről kifelé menet felvett egy vasdarabot, és azt a sértett gépkocsijának dobta, amivel közel 60 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

A gépkocsi sérülését ábrázoló fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.
A gépkocsi sérülését ábrázoló fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Megosztás