A brutális kutyatámadás után megoldást akarnak az emberek

Az ötvöskónyi kutyatámadás áldozata, a 13 éves fiú több műtéten is átesett. A faluban és a közösségi oldalakon is nagy felháborodást keltett a szörnyű eset. Rengeteg kérdés merült fel, ám válaszok egyelőre nincsenek.

A legfontosabb kérdés: hogy fordulhatott ez elő? Ráadásul ebben az országban ez már a sokadik hasonló eset. 

Jónéhány kérdés igencsak jogosnak tűnik: hogyan engedheti meg a törvény, hogy egy játszótérrel szemközti ház udvarában, egy óvoda szomszédságában harci kutyákat tartsanak? Ráadásul – és a falubeliek szerint ezt nemcsak a tegnapi tragédia igazolja – nem biztonságos körülmények között?

Ami tény: a kutyák ma is ugyanott vannak, semmilyen hatóság nem intézkedett az eltávolításukról; a község jegyzőjét nem sikerült telefonon sem elérnünk, a polgármester tájékoztatása szerint valahol több száz kilométerre tartózkodik jelenleg; a kutyák gazdájának üzentünk, nem kaptunk választ.

Sajnos, nem tudjuk, pontosan milyen állapotban van a megtámadott fiú. Személyiségi jogokra hivatkozva ezt nem közlik. Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy több műtéten is átesett már.

Felvételeink tegnap és ma készültek, megszólalnak benne a falubeliek, a megtámadott testvérek segítségére siető férfi, végül Ötvöskónyi polgármestere.

Megosztás