A Jókai lakótelep és a Bajcsy-Zsilinszky utca felújítására pályázik a város

Két utca teljes útburkolatát felújítanák, javítanák a járdákat, fejlesztenék a növényállományt, utcabútorokat és közlekedési lámpákat helyeznének el, újabb kerékpárutakat jelölnének ki,  korszerűsítenék a sportcsarnokot.

Az Élhető települések című kiírásra pályázik Nagyatád önkormányzata 1 milliárd forintra. A kiírás meghatározott, komplex fejlesztéseket ír elő. Ennek megfelelően készítették el a pályázatot az önkormányzat szakemberei Élhető Nagyatád címmel, amely a városközpont és lakótelep fenntartható és környezettudatos fejlesztését tartalmazza. A képviselő-testület ma jóváhagyta a pályázatot, így azt határidőre benyújthatja a város.

A pályázat keretében felújítják a Bajcsy-Zsilinszky és a Jókai utca teljes útburkolatát, az elhasználódott járdafelületeket és a parkolókat, utóbbiakat bővítik is. Mindkét területen fejlesztik a zöldfelületeket. A városközpontban és a Jókai lakótelepen a város arculatához illeszkedő utcabútorokat, hulladékgyűjtő edényeket, pihenő- és okospadokat, virágládákat helyeznek ki. A közlekedési csomópontokban fejlesztik a közlekedési lámpákat.

Bővítik a kerékpárút-hálózatot, a város központi területén újabbakat jelölnek ki a Rozsnyói, a Bajcsy-Zsilinszky, a Kossuth, az Árpád és a Jókai utcában.

Részlegesen megvalósul a sportcsarnok energetikai korszerűsítése, infrastrukturális fejlesztése: tetőfelújítás, külső-belső festés, hőszigetelés, az akusztika javítása, új eredményjelző tábla elhelyezése.

A pályázati menetrendet figyelembe véve kb. másfél év szükséges ahhoz, hogy elkezdődhessen a tényleges megvalósítás, ha kedvezően bírálják el a nagyatádi programot.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás