A jövő héten viszik a zöldhulladékot

Március 25-én, hétfőn az északi, kedden a déli városrészben gyűjti be a Viridis-Pannonia a kihelyezett, kötegelt tavaszi zöldhulladékot és nyesedéket.

A szemétszállító autók március 25-én, hétfőn a város északi részében, 26-án, kedden pedig a déliben fogják összeszedni a kerti nyesedéket. Néhány világos óránk maradt még, hogy összegereblyézzük a faleveleket és az egyéb nyesedékeket. Ám nem mindegy, mit és hogyan helyezünk ki. A kisebb ágakat, gallyakat, falavelet, száraz füvet zsákokban, a nagyobb ágakat kötegekben kell a ház elé kihelyezni. Ezek ne legyenek egyéb hulladékkal szennyezve: ne tartalmazzon nem lebomló műanyagokat, vegyszereket, kommunális szemetet. Továbbá ne rakjunk ki elszállíttatás céljából nagyobb méretű, vastag ágakat, rönköket, tuskókat.

A szolgáltató arra kéri a lakosokat, hogy a hulladékokat csak a tervezett szállítási napot megelőző napon tegyék ki a házak elé. A szállítás napján reggel 7 óra után kihelyezett hulladékot viszont már nem tudják elvinni.

A később keletkező zöldhulladékot pedig a Szarvas utcai hulladékudvarban veszi át a szolgáltató: háztartásonként havonta 1 köbmétert térítésmentesen. Erre minden kedden és szombaton van lehetőségünk.

 

Megosztás